Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

POUŤ DO ITÁLIE - Po stopách sv. Vojtěcha


Datum:

POUŤ DO ITÁLIE - Po stopách sv. Vojtěcha

V souladu s tématem roku 2005 v královéhradecké diecézi jsme připravili pouť Po stopách sv. Vojtěcha. Vrcholem bude setkání s našimi biskupy na jejich cestě do Říma AD LIMINA. Pro účastníky je připraven podrobný program. Kromě odborných průvodců  CK VOMA bude poutníky osobně doprovázet prof. PhDr. Jiří Sláma Csc.
Poutní zájezd je určen především kněžím, jáhnům, jejich manželkám a pastoračním asistentům farností. Svůj osobitý význam bude mít nejen díky nadstandardní programové nabídce i našim službám, ale především díky souvislosti s návštěvou naší církve AD LIMINA u nového papeže - Benedikta XVI.
Termín: 13. 19. 11.  2005 
Cena: 7900 Kč
Cena obsahuje: dopravu klimatizovaným autobusem, 4x nocleh, 4x snídaně, 2x večeře, průvodce a pojištění.

Program:
1. den odjezd z Koclířova v cca 15:00. Dále je možno nastoupit v Litomyšli, Hradci Králové, Pardubicích, Praze, Plzni.
2. den Verona, místo, které navštívil sv. Vojtěch při své první cestě do Itálie. Návštěva baziliky San Zeno Maggiore. Prohlídka starého města.
3. den Zastávka u poutní baziliky sv. Pavla za hradbami. Návštěva kláštera
 Monte Cassino, který se nachází asi 80 km na jih od Říma na vrcholu hory (519 m). Návrat do Říma, v případě času návštěva některé z pamětihodností Věčného města. Možnost večerní procházky po Římě.
4. den Audience u Sv. Otce Benedikta XVI. Návštěva Tiberského ostrova s bazilikou sv. Bartoloměje (druhá cesta sv. Vojtěcha do Itálie). V kapli u oltáře jsou uchovány světcovy relikvie. Přejezd do Rimini s výkladem o třetí cestě sv. Vojtěcha do Itálie.
5. den Návštěva Ravenny: hrobky Theodoricha s klenbou z jednoho kamene. Návštěva kostela San Vitale, který má osmiúhelníkový půdorys. Přejezd do Alessandrie.
6. den Návštěva Pávie (hlavní město Langobardů). Milano prohlídka průčelí největší gotické stavby v Itálii, kterou je Milánský dóm.
7. den Návrat do nástupních míst ČR v dopoledních hodinách.


Bližší informace: Poutní centrum, tel/fax: 461 543 164-6, 495 063 670, mobil: 724 223 771, 602 763 775, fatima [at] iol.cz (fatima[at]iol[dot]cz).

Další zprávy

Z diecéze

Zkoušky loveckých psů v diecézních lesích

Myslivci se psy předvedli krásu myslivecké kynologie v plném lesku.
Z diecéze

Senioři si užili svůj den v Hradci Králové

Zúčastnil se ho i kardinál Dominik Duka.
Česko

Národní Svatováclavská pouť

Za svatováclavskou tradicí do Staré Boleslavi...