Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Horské klubání přilákalo přes stovku dětských misionářů


Datum:

Celostátní setkání dětí Papežského misijního díla dětí se konalo na Erlebachově boudě ve Špindlerově Mlýně ve dnech 15. až 17. dubna.

Horské klubání přilákalo přes stovku dětských misionářů

Těmito dny provedl 110 účastníků setkání národní ředitel Papežských misijních děl (PMD) Leoš Halbrštát a P. Petr Stejskal, moderátorkou klubání byla diecézní ředitelka PMD v královéhradecké diecézi Bronislava Halbrštátová. V letošním roce se na Horském klubání setkala a svou činnost v prezentacích předvedla Misijní klubka z Brna, Chocně, Proseče, Prosetína, Děčína, Semil, Klokot, Trutnova, Nivnice, Horoměřic, Jablonného nad Orlicí, Rousínova, Letohradu, Slatiny nad Zdobnicí, Nymburka a Sudoměřic. 

Pro děti byl po celý víkend připraven bohatý program: misijní tvoření a vyrábění, soutěže a hry s Kintuadi, Kino Missio s filmy ze Srí Lanky, Ugandy a Guyany, stopovaná, nový misijní film PMD z africké Zambie, netradiční Missio Interview, scénky, křížová cesta pro malé misionáře i výlety do hor.

Divadelní představení s názvem Zvonkové království předvedlo Misijní klubko z Brna.

Součástí programu byly společné chvíle modlitby, mše svaté a netradiční bohoslužba slova s vyhledáváním úryvků z Písma svatého v krásné přírodě Krkonoš. Pro účastníky klubání byly připraveny aktuality z PMD, informace o programu na Misijní pouť, o přípravě na Misijní kongres dětí, mapa s projekty papežských misií, myšlenky papeže Františka ap. Účastníci také napsali společný pozdrav do všech diecézí pro naše otce biskupy. O hudební doprovod se po celý čas setkání a při bohoslužbách starala schola děvčat misionářek z Letohradu.

Při nedělní mši proběhl slavnostní obřad přijetí malých misionářů do stávajících Misijních klubek s požehnáním a vysláním do světa.

Velké poděkování za Horské klubání patří sponzorům setkání manželům Tomáškovým a jejich pracovníkům, také dětem z Misijních klubek a vedoucím, kteří jakýmkoliv způsobem letošní Horské klubání podpořili.

Všechny misionáře, kteří na letošním Horském klubání nemohli být, srdečně zveme na příští ročník, aby se mohli přijet i oni povzbudit do další misijní práce!


Další zprávy

Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.