Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Nemůžete věřit, aniž činíte násilí svému rozumu?


Datum:

Pak přijeďte do kláštera na Hoře Matky Boží u Králík na tématický víkend nazvaný Věda - rozum - víra

Nemůžete věřit, aniž činíte násilí svému rozumu?

Program je víkendu od 29. dubna do 1. května je určen jak pro ty, kteří nemohou učinit vnitřně pravdivý akt víry, aniž by činili násilí svému rozumu, tak pro ty, jejichž cesta k Bohu je více rozumová, než je běžné. Nepředpokládá se víra v hovorovém slova smyslu, ale aktivní hledání Pravdy.

Účastníci budou mít příležitost pro tělesný i duchovní odpočinek na místě pokoje v krásné přírodě, smysluplná účast však předpokládá nemalé nasazení pokud jde o vlastní přemýšlení a úsilí o ztišení. Program, kterým bude provázet P. RNDr. Mgr. Miloš Pachr, CSc., bude zahrnovat přednášky na výše uvedené téma, společné diskuze, soukromé rozhovory a především osobní snahu disponovat se pro setkání s Tím, který je poslední Cíl lidského rozumu a vůle. Vše bude přizpůsobeno požadavkům účastníků, nakolik to jen bude možné.

Program začne v pátek 29. dubna ve 20.00, skončí v neděli 1. května obědem. Cena pobytu (ubytování a strava) je 750,- Kč.

Přihlášky do 25. dubna 2016 na adresu horamatky [at] gmail.com (horamatky[at]gmail[dot]com). Kontakt: Hora Matky Boží u Králík, klášter, Kopeček 1, 561 669 Králíky, tel. 603 198 318, ww.klasterkraliky.cz.

Plakát


Další zprávy

Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.