Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Rádio Proglas na září


Datum:

Rádio Proglas na září

Proglas je možné v královéhradecké diecézi naladit na frekvencích 93,3 FM z Pradědu nebo 97,9 FM z Ještědu. Vysílání rádia můžete najít také v nabídce kabelových společností po celém území naší vlasti, naladit prostřednictvím Internetu nebo skrze satelit.
Jestliže máte zájem dostávat podrobný program vysílání Proglasu přímo do vaší e-mailové schránky, stačí o něj požádat na adrese redakce [at] proglas.cz (redakce[at]proglas[dot]cz).

V cyklu Poutní místa Evropy zveme na počátku září v pátek druhého k návštěvě španělského Limpiasu, kde jsou uctívány ostatky sv. Kříže. Průvodkyněmi po cestách jsou opět Marie Blažková a Božena Rejnušová. (Relaci uvádíme ještě jednou ve čtvrtek 8. září krátce po půl desáté dopoledne.)

Je tupý nůž ještě nožem, je zrezivělá puška ještě puškou, je vlažná káva ještě kávou, je pivo bez pěny ještě pivem? Je opotřebovaný spotřebič ještě spotřebičem? A dala by se sem přidat i otázka Jsme ještě křesťané? Právě o ní a všech věcech, které z této otázky pramení, se bude mluvit v magazínu TWR. Na sobotní frekvenci Proglasu v sobotu 3. září po půl osmé ráno. K hledání odpovědí se sejdou moderátor pořadu Vlastimil Kolegar a jeho host, biblista Jindřich Slabý.

Relace Křesťan a svět přináší v neděli 4. září rozhovor se sestrou Pavlou Tománkovou. Po páté hodině hovoří o vzniku a poslání kongregace Malých sester Ježíšových. (Repríza je připravena ve čtvrtek 8. září ve 22:30.)

V neděli 11. září uvádí Proglas rozhlasovou premiéru. Poprvé na našich vlnách zazní v rámci Koncertu duchovní hudby oratorium českého skladatele Leopolda Koželuha nazvané Mojžíš v Egyptě. Toto poměrně neznámé, ale krásné dílo pochází z roku 1787, tedy z doby, kdy bylo skladateli 40 let. Poslouchejte ve 20:30.

Do života mladého kněze, P. Petra Kuníka, dá nahlédnout Barvínek v úterý 13. září po čtvrté hodině odpolední. P. Petr působí v Lichnově, před studiem teologické fakulty pracoval v továrně na výrobu varhan a rád fotí. (Opakování nalaďte v sobotu 17. září v 9:30.)

Pražská porodnice U Apolináře zřídila nedávno první baby box schránku, do které mohou matky anonymně odkládat nechtěné děti. Zřizováním baby boxů se má zabránit případům, kdy matka novorozence odloží a ten pak bez pomoci zemře. Dané problematice se na vlnách Proglasu věnujeme v relaci Živý kraj ve středu 14. září od 22 hodin. (Opakování zachytíte v pondělí 19. září v 9:30.)

V sobotu 17. září proběhne v brněnském Bezbariérovém divadle Barka festiválek Proglasu setkání hudebníků, které můžete znát i z rozhlasového vysílání. Více informací o celé akci, pořádané k desátému výročí vysílání, poslouchejte v pořadu Jak se vám líbí ve středu 14. září v 19:15.

V úterý 20. září si v pořadu Osobnost kraje budeme povídat o duchovní službě v armádě s vojenským kaplanem Tomášem Hoffmannem.

Náš největší knižní veletrh se odehrává už mnoho let v podzimním čase v Havlíčkově Brodě. Na letošní setkání nakladatelů, knihkupců i čtenářů přijde pozvat spisovatelka a ředitelka veletrhu Markéta Hejkalová. Poslouchejte Všimli jsme si v pátek 30. září od 16 hodin.


Další zprávy

Z diecéze

Zkoušky loveckých psů v diecézních lesích

Myslivci se psy předvedli krásu myslivecké kynologie v plném lesku.
Z diecéze

Senioři si užili svůj den v Hradci Králové

Zúčastnil se ho i kardinál Dominik Duka.
Česko

Národní Svatováclavská pouť

Za svatováclavskou tradicí do Staré Boleslavi...