Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Svět je TAK krásný


Datum:

Svět je TAK krásný

V ústeckoorlickém nakladatelství Grantis vyšly čtyři z knížek Daisy Mrázkové: Chlapeček a dálka, Auto z pralesa, Neplač, muchomůrko a Haló, Jácíčku.
Knihy obsahují poetické příběhy s filozofickým jádrem, které lze přirovnat k Exupéryho Malému princi. Podobně jako on si Mrázková všímá tzv. obyčejných věcí, pracuje s dětskou fantazií, dětským citem, smyslem pro čest a spravedlnost. Svět jejích hrdinů je křehký, plný lidské účasti a vztahu ke všemu kolem nás. V příbězích dětí, zvířátek nebo věcí nenásilně klade čtenáři základní otázky života. Ačkoliv Mrázková své knihy psala pro děti, může z jejich četby mít potěšení i leckterý dospělý. I oni občas potřebují slyšet, že zeměkoule má pro nás spoustu překvapení, že platí, co se dělá, a ne co se myslí, nebo že svět je TAK krásný!
Daisy Mrázková se narodila r. 1923 v Praze. Studovala na Uměleckoprůmyslové škole u prof. Strnadela v letech 1943-44. Jako výtvarnice se účastnila řady výstav.

Psát začala ve svých 40 letech a sama o tom říká: Náměty ke svým pohádkám jsem čerpala z vlastního dětství. Napřed mi vyprávěla pohádky moje maminka, pak jsem vymýšlela pohádky já svým dětem. Psaní mě donutilo své zážitky třídit, vybírat z nich jen to podstatné. Psát dětské knihy pro mne byla radost Teď vidíte v televizi jen násilí, v trafice porno a v knihkupectvích blbosti. Co si ty děti o nás pomyslí?

Kontakt: Grantis, s.r.o; Třebovská 109; 562 03 Ústí nad Orlicí; www.grantis.cz; e-mail: grantis [at] grantis.cz (grantis[at]grantis[dot]cz).

Další zprávy

Z diecéze

Zkoušky loveckých psů v diecézních lesích

Myslivci se psy předvedli krásu myslivecké kynologie v plném lesku.
Z diecéze

Senioři si užili svůj den v Hradci Králové

Zúčastnil se ho i kardinál Dominik Duka.
Česko

Národní Svatováclavská pouť

Za svatováclavskou tradicí do Staré Boleslavi...