Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Nabídka rádia Proglas na říjen


Datum:

Nabídka rádia Proglas na říjen

Proglas je možné v královéhradecké diecézi naladit na frekvencích 93,3 FM z Pradědu nebo 97,9 FM z Ještědu. Vysílání rádia můžete najít také v nabídce kabelových společností po celém území naší vlasti, naladit prostřednictvím Internetu nebo skrze satelit.
Jestliže máte zájem dostávat podrobný program vysílání Proglasu přímo do vaší e-mailové schránky, stačí o něj požádat na adrese
redakce [at] proglas.cz (redakce[at]proglas[dot]cz).
Do dnů na počátku podzimu přinášíme:
V rámci programu Do života chystáme novou sérii pořadů zaměřenou na krajinu. Společně s odborníky se bude Proglas dotýkat témat jako krajinný ráz, krajiny vnitřní a vnější, voda v krajině, ekologická stabilita krajiny, krajina očima výtvarníků či krajina v poezii a próze. Čtvrtletník startuje v pondělí 3. října v 16 hodin (s opakováním v sobotu 8. 10. ve 22:10). V roli moderátora programu se vedle Renaty Bělunkové objeví básník a publicista Petr Čermáček, který působí na Mendelově zemědělské a lesnické univerzitě v Brně.

Výklad Katechismu katolické církve připravuje Proglas ve spolupráci s olomouckým a plzeňským klášterem dominikánů. Poslouchejte vždy v neděli v 10:30 s reprízou ve čtvrtek krátce po půlnoci. V říjnových pořadech se mluví o andělech strážných (2. října), o novozákonní modlitbě (9. října), o podobách modlitby (16. října), zaměříme se na prosbu a přímluvu (23. října) a řeč přijde i na společenství svatých (30. října).

Latinské nomen omen, tedy jméno-znamení v naší kultuře mnoho neplatí. Dítě dostává jméno při svém narození a to ho pak provází po celý život. Například Indiáni mění svá jména mnohokrát vždy tak, aby vyjadřovala něco v jejich životě podstatného. Také biblická jména mají svá poselství. Na co biblická jména ukazují, co znamenají a co je možné se z nich přiučit dnes, to je tématem magazínu TWR na sobotní frekvenci Proglasu 8. října od půl osmé ráno. Slovem provází Vlastimil Kolegar, jehož hostem bude Michal Krchňák, jeden z autorů českého studijního překladu Bible.

Od 19. října do 14. prosince proběhne v Pastoračním středisku v Praze Seminář biblické modlitby; povede jej P. Michael Slavík, generální vikář pražské arcidiecéze. V sérii Dotýkání světla v pondělí 10. října od 22 hodin se bude mluvit o biblické modlitbě i o devítidílném semináři.

V úterý 11. října zveme k poslechu pořadu z cyklu Osobnost kraje. Marie Koscelníková rozmlouvá s P. Pavlem Jančíkem, duchovním správcem farnosti Ústí nad Labem-Střekov. Začátek ve 22 hodin.

Magazín pro maminky na mateřské dovolené, Kafemlýnek, se v úterý 18. října po půl desáté dopoledne věnuje tématu Co mě naučil můj manžel aneb sžívání mužského a ženského živlu v jedné domácnosti. Hostem Ivany Horákové bude psycholog dr. Vladimír Vaněk.

Nahlížení. Se zajímavými lidi na neobvyklá témata. Říjnové vydání tohoto nového měsíčníku vysíláme v pondělí 31. 10. od 22 hodin. Hostem Ondřeje Krajtla bude profesor Pavel Materna; chystají se hovořit na téma Logika a řád světa při poznávání Boha.

Další zprávy

Z diecéze

Zkoušky loveckých psů v diecézních lesích

Myslivci se psy předvedli krásu myslivecké kynologie v plném lesku.
Z diecéze

Senioři si užili svůj den v Hradci Králové

Zúčastnil se ho i kardinál Dominik Duka.
Česko

Národní Svatováclavská pouť

Za svatováclavskou tradicí do Staré Boleslavi...