Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Knihy z nakladatelství Nové město - Praha


Datum:

Knihy z nakladatelství Nové město - Praha

Nakladatelství Nové město, Londýnská 44, 120 00 Praha 2, tel.: 608 859 490 nebo e-mailem na adrese: jan.malik [at] volny.cz (jan[dot]malik[at]volny[dot]cz).
Knihy zasíláme za cenu obyčejné listovní zásilky.

Myšlenky moudrých
O MANŽELSTVÍ

Sbírka myšlenek významných osobností obsahuje krátká zamyšlení nad smyslem, posláním, úskalími a obohacujícími dary, které manželství přináší.
Dárková kniha kapesního formátu cena 118

Blanka Pirnosová
KOHO MÁ ZA ZÁDY?
čtyřicet dramatických let kardinála Miloslava Vlka
Mozaika vzpomínek z let 1950 - 1991, krátkých a výstižných příběhů a svědectví přátel, spolupracovníků i farníků...
brož. s přebalem, 184 stran, s barevnými fotografiemi,
Dárková kniha cena 78

Úryvek z knihy:
Sledovali ho pořád. Nejen policajt na faře, ale dál mu odposlouchávali telefon a občas dostal návštěvu z StB. Vyptávali se, kdo a proč za ním jezdí z ciziny, hned věděli, že nový biskupův sekretář ho telefonicky žádal o radu, jak uspořádat oslavy biskupových narozenin a obvinili ho, že zasahuje do kompetencí svého nástupce. Pana biskupa jste v poslední době nenavštívil? Pokud vím, tak ne. Ale i kdyby, to patří k mým povinnostem. Každý kněz by měl svého biskupa jednou za měsíc navštívit...

To už načínal druhý rok svého působení v Lažišti... Zase uplatňoval své umění mluvit se všemi i s každým zvlášť o jeho starostech a problémech, chodil do rodin, jezdil s ministranty na výlety, fara byla pořád plná lidí, zvláště mládež se za ním táhla nemohlo to dopadnout jinak, než to dopadlo.

Na Dušičky, 2. listopadu roku 1972 kolem 11. hodiny, přijel za lažišťským farářem prachatický církevní tajemník. Pane Vlk, tak jste tady skončil, řekl a předal přípis: Protože nesplňujete předpoklady k působení v této farnosti, odnímáme vám ke dni 2. 11. 1972 souhlas. Tečka žádné vysvětlení, které konkrétní předpoklady nesplňuje. Pravé důvody odstranění faráře z Lažiště vyjevil lidem později místní předseda KSČ: Když ten Vlk něco řekl, tak se všichni mohli přetrhnout, když jsme něco řekli my, každý se na to vykašlal.


Další zprávy

Z diecéze

Zkoušky loveckých psů v diecézních lesích

Myslivci se psy předvedli krásu myslivecké kynologie v plném lesku.
Z diecéze

Senioři si užili svůj den v Hradci Králové

Zúčastnil se ho i kardinál Dominik Duka.
Česko

Národní Svatováclavská pouť

Za svatováclavskou tradicí do Staré Boleslavi...