Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Nabídka rádia Proglas na listopad


Datum:

Nabídka rádia Proglas na listopad

Proglas je možné v královéhradecké diecézi naladit na frekvencích 93,3 FM z Pradědu nebo 97,9 FM z Ještědu. Vysílání rádia můžete najít také v nabídce kabelových společností po celém území naší vlasti, naladit prostřednictvím Internetu nebo skrze satelit. Jestliže máte zájem dostávat podrobný program vysílání Proglasu přímo do vaší e-mailové schránky, stačí o něj požádat na adrese redakce [at] proglas.cz (redakce[at]proglas[dot]cz).Listopadové pořady vás chtějí pohladit také těmito tématy:

O tom, jak slavit s dětmi slavnost Všech svatých a jak vzpomínat na zemřelé, bude Kafemlýnek v úterý 1. listopadu. Slovem provází Irena Kintrová, začátek v 9:30.

Už v září jsme vás pozvali do Starého Knína tamní farní charita získala peníze z evropského programu EQUAL a snaží se o návrat žen bez zaměstnání do běžného života. O tom, jak se žije ve Farní charitě Knín, poslouchejte podruhé v pořadu Příběh z kraje ve čtvrtek 3. listopadu ve 22 hodin. (Repríza je připravena v neděli 6. listopadu krátce po jedné hodině noční.)

Profil působivého písničkáře s hlubokými texty a zajímavou hudbou Jiřího Smrže přináší hudební týdeník Slyšte, lidé! v sobotu 5. listopadu od 19:15. Připravuje Milan Tesař. (Opakování v úterý 8. listopadu v 16:55.)

Na plný úvazek v manželství i ve službě tak je nazvána relace Křesťan a svět, kterou uslyšíte
6. listopadu po 17. hodině. Hosty Jaroslava Kratky budou manželé Pavlína a Ondřej Prokopovi, kteří hovoří o své službě ve vězení a v nemocnici.

Náš život i fungování světa se řídí jistými řády, předpisy, soubory zásad. Jako křesťané známe
z Bible zákony, které dal Bůh svému vyvolenému lidu. V novém zákoně se však můžeme také dočíst, že pokud jsme vedeni Duchem, nejsme pod zákonem. Tématu Zákon a milost bude věnován týdeník TWR Na sobotní frekvenci Proglasu
12. listopadu. Hostem Vlastimila Kolegara bude Josef Pavliňák z Církve bratrské. O životu za hranici Božího zákona na území Boží milosti můžete přemýšlet po půl osmé ráno.

Nahlédnutí do života mladého kněze nabízí barevný magazín pro děti, Barvínek, v úterý
22. listopadu. S mikrofonem navštívíme P. Petra Kuníka, který působí v Lichnově na severní Moravě. Zjistíme, že farář může i krásně fotit a že každý má v minulosti spoustu zajímavých zážitků např.
P. Petr se ještě před kněžskou službou živil výrobou varhan. Poslouchejte od čtyř odpoledne. (Repríza v sobotu 26. října v 9:30.)

Ve čtvrtečním magazínu Vítejte, senioři teď Proglas přináší cyklus Po kapkách věnovaný otázkám šetrného způsobu života. K jeho završení připravujeme besedu s autory seriálu z brněnského sdružení Veronica. Na otázky posluchačů odpovídají v Magdazínu ve středu 30. listopadu po půl desáté dopoledne.

Cyklus Dotýkání světla nabídne mimořádně ve středu 30. listopadu nahlédnutí do života a díla Hance Urse von Balthasara. Připravuje Petr Polehla, začátek ve 22 hodin. (Relaci zachytíte ještě jednou v pondělí 5. prosince v 9:30.)

Další zprávy

Z diecéze

Zkoušky loveckých psů v diecézních lesích

Myslivci se psy předvedli krásu myslivecké kynologie v plném lesku.
Z diecéze

Senioři si užili svůj den v Hradci Králové

Zúčastnil se ho i kardinál Dominik Duka.
Česko

Národní Svatováclavská pouť

Za svatováclavskou tradicí do Staré Boleslavi...