Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Nabídka Karmelitánského knihkupectví


Datum:

Nabídka Karmelitánského knihkupectví

F. F. Procházky 101, 509 01  Nová  Paka, tel.: 493 721 967, e-mail: nova.paka [at] kna.cz (nova[dot]paka[at]kna[dot]cz), http://www.kna.cz/

Knižní novinky:
Ruth Pfau: SRDCE MÁ SVÉ DVODY...
Lékařka a řeholnice pomáhá v Pakistánu
Ruth Pfau (*1929) slouží už více než 40 let chudým a malomocným v Pakistánu. Především díky jejím schopnostem a vytrvalosti tato hornatá zem v roce 1996 dostala lepru pod kontrolu.
V knize vydává pozoruhodné svědectví o mentalitě a velmi tvrdém život lidí v Pakistánu a Afganistánu, a současně přijímá novou výzvu: Nemá nadále bojovat jen s chudobou a nemocemi, ale i s novou vlnou nenávisti a teroru v muslimském světě.

O GLOBALIZACI   S  RADIMEM  PALOUŠEM
Univerzitní profesor PhDr. Radim Palouš, dr.h.c.(1924) absolvoval filosofickou fakultu UK a Přírodovědeckou fakultu Vysoké školy pedagogické (obor chemie). V šedesátých letech získal titul CSc. a docent. Byl jedním z prvních signatářů Charty 77 a v letech 1982-3 jejím mluvčím. V roce 1989 působil jako jeden z organizátorů listopadové revoluce. Od ledna 1990 do února byl rektorem UK. Přednášel doslova na celém světě...
V knize, která patří do edice Autor-téma se zamýšlí nad pojmem globalizace.
Ukazka: Kraj změnil střih svého šatu a čas ještě před tím, než bylo vyřčeno dnes  aktuální slovo globalizace: tajemně věštil spění k čemusi nebývalému. Přesto však ti pouze místní o globálu věděli: skrze začátky a konce život, skrze lidskou paměť - a díky poukazu k veškerenstvu vůkol. Vzpínali se nejen k osudu jednotlivých bytostí, nýbrž k osudu veškerenstva. Byli zbožní, totiž součástí světa Božího vědouce, že Pán světoběhu otřese vším stvořením a promění je, aby zůstalo jen to, co je  neotřesitelné (Žd 12,27).


Další zprávy

Z diecéze

Zkoušky loveckých psů v diecézních lesích

Myslivci se psy předvedli krásu myslivecké kynologie v plném lesku.
Z diecéze

Senioři si užili svůj den v Hradci Králové

Zúčastnil se ho i kardinál Dominik Duka.
Česko

Národní Svatováclavská pouť

Za svatováclavskou tradicí do Staré Boleslavi...