Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Nabídka pořadů rádia Proglas


Datum:

Nabídka pořadů rádia Proglas

Proglas je možné v královéhradecké diecézi naladit na frekvencích 93,3 FM z Pradědu nebo 97,9 FM z Ještědu. Vysílání rádia můžete najít také v nabídce kabelových společností po celém území naší vlasti, naladit prostřednictvím internetu nebo skrze satelit. Jestliže máte zájem dostávat podrobný program vysílání Proglasu přímo do vaší e-mailové schránky, stačí o něj požádat na adrese redakce [at] proglas.cz (redakce[at]proglas[dot]cz).

   V cyklu Osobnost kraje ve čtvrtek 2. března navštívíme s mikrofonem Janu Terleckou královéhradeckou výtvarnici, písničkářku, galeristku i autorku pohádek. Začátek ve 22 hodin; připravuje Petr Polehla.

   Kafemlýnek, týdeník pro maminky (nejen) na mateřské dovolené, se ve středu 7. března dotkne tématu Den žen a průvan v šatníku. K rozhovoru se stylistou jste zváni po půl desáté dopoledne.

   Věra Veselá z Centra pro matku a dítě navštíví Magdazín ve středu 8. března. Od 9.30 hovoří s Magdou Hauserovou na téma Domácí násilí.

   Říká se, že děti jsou hosté, kteří hledají cestu. Jak děti ony hosty v rodině uvést do života, jak pomoci této návštěvě, aby se stala samostatným člověkem, to bude téma magazínu TWR na sobotní frekvenci Proglasu. 11. března po osmé hodině ranní uvítá Vlastimil Kolegar ve studiu Tomáše Kolondru, který pracuje v dětském domově a o tématu tedy ví své. Rozhovor dostal název Když ptáčata opouští hnízdo aneb Hajdy, děti, do světa.

   Letos uplynulo 25 let od zavraždění tajně svěceného moravského kněze P. Přemysla Coufala v Bratislavě. Jeho případem se právě začal zabývat slovenský Ústav pamäti národa. O známých i neznámých okolnostech tohoto úmrtí bude Marie Blažková rozmlouvat s P. Františkem Líznou, přítelem zesnulého kněze. Více v relaci Všimli jsme si v pátek 17. března po 16. hodině.

   Jsme pozváni poznávat svět i člověka vstupem do vnitřního života trojjediného Boha. Čím bezprostředněji zakoušíme tajemství Jeho života, tím méně máme potřebu převádět hodnoty na vyhrocené moralizování. Zakoušená krása Božího života totiž dopřává harmonii životu lidskému, stojí v knize Tomáše Špidlíka Znáš Boha Otce, Syna i Ducha svatého?. Publikaci z nakladatelství Refugium představíme v Knihovničce Proglasu v neděli 19. března ve 13.20.

   V cyklu Živý kraj navštívíme ve středu 22. března Litoměřice. Tamní spolupracovnice Proglasu Marína Koscelníkova pozvala k mikrofonu emeritního litoměřického biskupa Josefa Koukla, aby se ho ptala na jeho účast a zkušenosti na poli česko-německé spolupráce dříve i nyní. Začátek ve 22 hodin.


Další zprávy

Z diecéze

Zkoušky loveckých psů v diecézních lesích

Myslivci se psy předvedli krásu myslivecké kynologie v plném lesku.
Z diecéze

Senioři si užili svůj den v Hradci Králové

Zúčastnil se ho i kardinál Dominik Duka.
Česko

Národní Svatováclavská pouť

Za svatováclavskou tradicí do Staré Boleslavi...