Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Nabídka Karmelitánského nakladatelství na dobu postní


Datum:

Nabídka Karmelitánského nakladatelství na dobu postní

Karmelitánské knihkupectví F. F. Procházky 101, Nová Paka, Tel.: 493 721 967, e-mail : nova.paka [at] kna.cz (nova[dot]paka[at]kna[dot]cz) Vám nabízí knihu na postní dobu:

Křížová cesta v Koloseu
Rozjímání a modlitby kardinála Josepha Ratzingera

   Novou křížovou cestou v Koloseu nás provází kardinál Joseph Ratzinger, současný BenediktXVI. Co je podstatou této křížové cesty?
   Bůh, který sdílí naše utrpení, Bůh, který se stal člověkem, aby mohl nést náš kříž, chce proměnit naše kamenné srdce a volá nás, abychom i my sdíleli utrpení druhých, chce nám dát srdce z masa, které by nezůstávalo necitelné k utrpení druhých, ale dokázalo se pohnout a vedlo nás k lásce, jež uzdravuje a pomáhá. Toto nám připomínají Ježíšova slova o hořčičném zrnu, která on sám činí základní formulí křesťanské existence: Kdo má svůj život rád, ztratí ho; kdo však svůj život na tomto světě nenávidí, uchová si ho pro život věčný (Jan 12,25; srov. Mt 16,25; Mk 8,35; Lk 9,24; 17,33: Kdo si bude hledět život zachránit, ztratí ho, a kdo by ho ztratil, zachová si ho). Tím se také vysvětluje, co znamená předcházející věta v synoptických evangeliích, ústřední slova jeho poselství: Kdo chce jít za mnou, zapři sám sebe, vezmi svůj kříž a následuj mě. (Mt 16,24) Všemi těmito slovy nám sám Ježíš vysvětluje křížovou cestu, učí nás, jak se ji máme modlit a jak po ní kráčet: křížová cesta je cesta, na které máme ztratit sami sebe, je to tedy cesta pravé lásky. Na této cestě nás předešel, na této cestě nás chce naučit modlit se křížovou cestu. A tím se opět vracíme k pšeničnému zrnu, k nejsvětější svátosti eucharistie, ve které se ustavičně zpřítomňuje mezi námi plod Ježíšovy smrti a jeho zmrtvýchvstání. Na cestě kráčí s námi jako kdysi s emauzskými učedníky a stále znovu se stává naším současníkem. (z úvodu) (91str.; 89,- Kč)


Další zprávy

Z diecéze

Zkoušky loveckých psů v diecézních lesích

Myslivci se psy předvedli krásu myslivecké kynologie v plném lesku.
Z diecéze

Senioři si užili svůj den v Hradci Králové

Zúčastnil se ho i kardinál Dominik Duka.
Česko

Národní Svatováclavská pouť

Za svatováclavskou tradicí do Staré Boleslavi...