Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Výstava Česká Bible v průběhu staletí pokračuje v Litomyšli


Datum:

Výstava Česká Bible v průběhu staletí pokračuje v Litomyšli

V pondělí 10. 4. 2006 byla v kostele Rozeslání svatých apoštolů na Toulovcově náměstí slavnostně otevřena výstava Česká Bible v průběhu staletí. Jedná se o třetí zastavení této výstavy v královéhradecké diecézi. Výstava bude otevřena denně v době 9:00 - 12:00/13:30 - 17:00.

Spolupořadateli výstavy jsou Římskokatolická farnost Litomyšl, Biskupství královéhradecké a SPolečnost České Bible, o.s. Rachamím. Mediálními partnery jsou Český rozhlas Pardubice a Rádio Proglas. Výstava obsahuje výkladové panely a knižní ukázky českých překladů Bible mapující historii těchto překladů. Dále jsou vystaveny obrazy současných českých malířů inspirované biblickou tématikou. Na výstavě je možné shlédnout videofilm "Objevujeme Bibli", zapojit se do mezinárodního projektu Ručně psaná Bible, prohlédnout si digitalizované rukopisy českých a latinských Biblí a pro děti jsou připraveny biblické kvízy.

V rámci výstavy je též uspořádáno několik doprovodných programů:

18. 4. úterý 19 hod. Vznik křesťanské Bible jako etapa du-chovních dějin Prof. Petr Pokorný přednáška v Zámeckém pi-vovaře

25. 4. úterý 18:30 Ježíšova podobenství Prof. Jan Sokol přednáška v Zámeckém pivovaře

29. 4. sobota 18:00 Koncert skupiny Oboroh Kapitulní kostel Povýšení sv. Kříže

2. 5. úterý 19:00 Svět a vesmír očima Bible Mons. Domini-ka Duka - přednáška v Zámeckém pivovaře Výtvarná soutěž "Bible očima dětí a mládeže".


Další zprávy

Z diecéze

Zkoušky loveckých psů v diecézních lesích

Myslivci se psy předvedli krásu myslivecké kynologie v plném lesku.
Z diecéze

Senioři si užili svůj den v Hradci Králové

Zúčastnil se ho i kardinál Dominik Duka.
Česko

Národní Svatováclavská pouť

Za svatováclavskou tradicí do Staré Boleslavi...