Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Nabídka radia Proglas na květen


Datum:

Nabídka radia Proglas na květen

Proglas je možné v královéhradecké diecézi naladit na frekvencích 93,3 FM z Pradědu nebo 97,9 FM z Ještědu. Jestliže máte zájem dostávat podrobný program vysílání Proglasu přímo do vaší e-mailové schránky, stačí o něj požádat na adrese redakce [at] proglas.cz (redakce[at]proglas[dot]cz).

   Na návštěvu Muzea romské kultury v Brně jste zváni v programu Všimli jsme si v pátek 12. května v 16 hodin. Rozhovor s Janou Horváthovou, ředitelkou instituce, která nemá v Evropě obdoby, připravuje Marie Blažková.

   Magazín TWR Na sobotní frekvenci Proglasu je 13. května uvozen otázkou "Kam až sahá pravá, ničím neředěná a čistá láska?" Hledači odpovědí budou moderátor Vlastimil Kolegar a jeho host, Marie Frydrychová, dlouholetá spolupracovnice TWR. Začátek v 8 hodin.

   Evropská unie a postavení rodiny to je téma Evropského magazínu s datem 18. května. Začátek krátce po 15. hodině, připravuje Kateřina Lapčíková.

   Výbor Maria Panno, Matko Slova vydala nedávno Matice cyrilometodějská. Kniha nabízí mariánskou poezii z pera českých básníků nové doby; uspořádal Mojmír Trávníček. Více informací o sbírce přináší Knihovnička Proglasu v neděli 21. května ve 13:20, sepsala Marie Blažková.

   Novinky nakladatelství Portál přijde do Magdazínu představit Jana Tesařová. Poslouchejte ve středu 24. května od 9:30.

   V programu Osobnost kraje se ve čtvrtek 25. května v deset večer můžete seznámit s postavou biskupa Jana Caramuela z Lobkovic, významného barokního myslitele, od jehož narození letos uplyne 400 let, představíme v rozhovoru s historikem Dr. Petrem Dvořákem. (Repríza v sobotu 27. května v 17 h.)

   Ve středu 31. května v deset večer uvádíme další program cyklu Živý kraj. Jana Beránková uvítá ve studiu P. Víta Zatloukala, Kateřinu Polívkovou a Václava Vacka čekejte informace o setkání animátorů, které proběhne v srpnu v Litoměřicích.

   V týdeníku Křesťan a svět naladíte v neděli 28. května v 17 hodin rozhovor Jaroslava Kratky se sestrou Marií Fidelis Šilerovou z kongregace Milosrdných sester III. řádu sv. Františka z Brna. V pořadu s podtitulem Radost být ženou se řeč stočí také na to, že poslání ženy může být naplněno i v řeholním povolání.


Další zprávy

Z diecéze

Zkoušky loveckých psů v diecézních lesích

Myslivci se psy předvedli krásu myslivecké kynologie v plném lesku.
Z diecéze

Senioři si užili svůj den v Hradci Králové

Zúčastnil se ho i kardinál Dominik Duka.
Česko

Národní Svatováclavská pouť

Za svatováclavskou tradicí do Staré Boleslavi...