Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Pouť za kněžská a duchovní povolání na Libici


Datum:

Pouť za kněžská a duchovní povolání na Libici

V sobotu 29.4.2006 připutovalo na Slavníkovské hradište v Libici nad Cidlinou na 250 diecézanů, aby zde spolu se svými biskupy prosili sv. Vojtěchu a sv. Radima o přímluvu za nová kněžská a duchovní povolání.

 V tomto roce uplyne již 1 010 let, od doby, kdy sv. Vojtěch opustil naši zem, aby na severu, v Prusku, po roce svého misijního úsilí oslavil Krista mučednickou smrtí. Letos také uplyne 1000 let od smrti prvního polského arcibiskupa sv. Radima, který byl nazýván "biskupem od sv. Vojtěcha".
Otec biskup Dominik Duka ve své promluvě tentokrát představil sv. Vojtěcha jako jednoho z největších učitelů Evropy a především dosud málo pochopeného učitele našeho národa, který nám svým životem připomíná, že úspěch člověka nespočívá ve světské slávě a bohatství tohoto světa. Duchovní rozměr života určuje jeho kvalitu, duchovní rozměr života musí stát i u základu státu. řekl biskup Dominik.
V závěru mše sv. se účastníci svatovojtěšské pouti modlili za nová duchovní povolání modlitbu Svatého otce Benedikta XVI. Přes celodenní nepřízeň počasí v širokém okolí, nad hradištěm na Libici jakoby symbolicky probleskovaly paprsky slunce. A tak zde poutníci mohli klidně slavit Eucharistii ve velké vděčnosti svatému Vojtěchu i s vědomím, že jejich prosby slyší a vyslyší.


Další zprávy

Z diecéze

Zkoušky loveckých psů v diecézních lesích

Myslivci se psy předvedli krásu myslivecké kynologie v plném lesku.
Z diecéze

Senioři si užili svůj den v Hradci Králové

Zúčastnil se ho i kardinál Dominik Duka.
Česko

Národní Svatováclavská pouť

Za svatováclavskou tradicí do Staré Boleslavi...