Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Hlavní diecézní pouť roku Písma svatého


Datum:

Hlavní diecézní pouť roku Písma svatého

V sobotu 19. srpna 2006 se na Hoře Matky Boží v Králíkách uskuteční letošní hlavní diecézní pouť. Kromě programu poutního dne je pro všechny diecézany připravena soutěž, do které se mohou zájemci zapojit již nyní. Více informací najdete uvnitř zprávy.

Motto: Máme žít v nevědomosti o podstatě Božího slova? (Inspirace pro farní společenství)

Přípravná fáze diecézní pouti na Hoře Matky Boží v Králíkách může probíhat ve farnostech a komunitách souběžně s prožíváním roku Písma svatého. Součástí poutního dne v Králíkách bude slosování diecézní soutěže roku Písma svatého v jednotlivých kategoriích.

Do soutěže se mohou zapojit následující skupiny:
- Kategorie A - Farnost Pastorační aktivity farnosti k roku Písma svatého Předkládá pověřený zástupce farnosti s potvrzením duchovního správce
- Kategorie B - Řeholní společenství, hnutí či komunity. Předkládají zástupci těchto společenství, doložené podpisy účastníků
- Kategorie C - Jednotlivci (Děti, mládež, dospělí, senioři) Každý předkládá sám za sebe
- Kategorie D - jednotliví účastníci diecézní pouti Po vyplnění anketního lístku

V jednotlivých kategoriích je možné předložit písemně popis prožívání roku Písma sv. na úrovni farnosti, komunity či v osobním duchovním životě. Předložené podněty budou sloužit současně jako možná inspirace pro farní společenství a duchovní život a při diecézní pouti v Králíkách budou vylosováni výherci v jednotlivých kategoriích.
Hlavní cena v kategorii farnosti bude odměna 30.000 Kč z pastoračního fondu diecéze.
V kategorii komunit třídenní rekreační pobyt v některém z našich zařízení.
V kategorii jednotlivců hlavní cenou je pouť Po stopách Písma sv. ve Svaté Zemi
Hodnotné knihy a kazety budou tvořit další ceny.
Kategorie D je slosovatelnou anketou účastníků diecézní pouti. Anketní lístky mohou poutníci vyplnit během poutního programu.

Písemné přihlášky k soutěži: je možné zasílat na níže uvedenou adresu, v krajním případě odevzdat do 10.00 hod. v sobotu 19.8.2006 při diecézní pouti v Králíkách.

Celodenní program pouti v Králíkách (bude společně s organizací soutěže zveřejněn v diecézních aktech a budou distribuovány plakáty s podrobným programem):
- Slavnostní zahájení je připraveno v sobotu 19.8.2006 na 10.00 hod. na poutním místě v Králíkách, představením hostů a naší diecéze.
- Pontifikální bohoslužba našich biskupů s kněžími bude v 10.30 hod. a na ni bezprostředně naváže program inspirující farní společenství v prožívání roku Písma a vylosování soutěžní ankety.
Dopolední program před vlastním zahájením bude modlitební.
Odpolední část bude připravena podle zájmu v jednotlivých skupinách.
Např.: Biblická hodina, přepisování bible, biblické závody, ale také svědectví z Letnic se sv. otcem v Římě. Na své si přijdou i zájemci o kulturní program, v odpoledním bloku je připraveno rapsodické divadlo Chvíle s Ní z Olomouce.
Hlavní program pouti vyvrcholí Požehnáním Písmem svatým.
V neděli je připraven již poutní program podle rozpisu duchovní správy na Hoře Matky Boží v Králíkách.

Kontakt, na který můžete zasílat svá svědectví pro soutěž jednotlivých kategorií:
Biskupství královéhradecké, Diecézní poutní centrum, Velké nám. 35, 500 01 Hradec Králové, tel. se zázn. 495 063 670 nebo mobil 724 223 771, 602 763 775. E-mail: poutnik [at] diecezehk.cz (poutnik[at]diecezehk[dot]cz)


Další zprávy

Z diecéze

Zkoušky loveckých psů v diecézních lesích

Myslivci se psy předvedli krásu myslivecké kynologie v plném lesku.
Z diecéze

Senioři si užili svůj den v Hradci Králové

Zúčastnil se ho i kardinál Dominik Duka.
Česko

Národní Svatováclavská pouť

Za svatováclavskou tradicí do Staré Boleslavi...