Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Hlavní diecízní pouť v Králíkách a vyhodnocení soutěžní ankety


Datum:

Hlavní diecízní pouť v Králíkách a vyhodnocení soutěžní ankety

V sobotu 19. srpna se na Hoře Matky Boží v Králíkách uskutečnila hlavní diecézní pouť královéhradecké diecéze. Na jednu z hlavních akcí letošního Roku Písma svatého připutovalo na 1500 poutníků společně se všemi biskupy diecéze, 40 kněžími a jáhny. Součástí pouti byl bohatý duchovní i zábavný program, byla vyhodnocena soutěž o prožívání Roku Písma svatého v jednotlivých farnostech

Králíky, 19. 8. 2006: Podle dostupných informací se soutěžní ankety "Prožívání Roku Písma svatého" zúčastnilo (mimo farností královéhradecké diecéze zapojených do ankety v kategorii "A") celkem 445 jednotlivců. Z toho 302 respondentů bylo z 68 farností královéhradecké diecéze. Z ostatních diecézi se ankety zúčastnilo nejvíce poutníků z olomoucké arcidiecéze - celkem 52, z diecéze ostravsko-opavské 18, brněnské 15, atd. …
V kategorii "A" byla hlavní cena 30 000 Kč určená na podporu pastorace udělena farnosti Týniště nad Orlicí.
V kategorii "B" vyhrává 1. cenu Biblické společenství Fišerových; 2. cenu Třetí řád sv. Františka z Hradce Králové; 3. cenu Společenství Fatimského apoštolátu Jiříkovice.
V kategorii "C" vyhrává 1. cenu Marcela Macháčková z Rudoltic; 2. cenu Dominik Válek z Vlčnova; 3. cenu Marie Večerková ze Štěpánkovic.
V kategorii "D" vyhrává 1. cenu Marie Hynková z Vamberka; 2. cenu Anežka Karásková ze Sedlce; 3. cenu Mgr. Jana Kubátová z Ledče n. Sázavou.
Věcné ceny dále obdrží: Antonín Ševčík z Laškova, Klára Hesounová z Hradce Králové-Pouchova, Zdeněk Hrdina z Králík, Drahomíra Drlíková z Troubelic, Ludmila Chuntová z Prahy 4, Ludmila Kulhavá ze Sebranic a Věra Hájková z Chotěboře.

Ceny do soutěže věnovali: Biskupství královéhradecké, diecézní poutní centrum, rekreační diecézní střediska Králíky, Vesmír, Eljon, Marianum a Českomoravská Fatima.


Další zprávy

Z diecéze

Zkoušky loveckých psů v diecézních lesích

Myslivci se psy předvedli krásu myslivecké kynologie v plném lesku.
Z diecéze

Senioři si užili svůj den v Hradci Králové

Zúčastnil se ho i kardinál Dominik Duka.
Česko

Národní Svatováclavská pouť

Za svatováclavskou tradicí do Staré Boleslavi...