Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Svatohubertská slavnost na Kuksu


Datum:

Svatohubertská slavnost na Kuksu

Řád svatého Huberta, Hospitál Kuks, Obecní úřad Kuks, Klub přátel Řádu sv. Huberta a Mezinárodní sdružení myslivců příhraničí si Vás dovolují pozvat na tradiční, v pořadí již 13. svatohubertskou slavnost na Kuksu.

Datum konání: 7. října 2006, začátek neoficiální v 10.00 hodin, oficiální ve 12.00 hodin.
Ukončení: cca 20.00 hodin.

Co Vás čeká: národní soutěž juniorů ve vábení jelenů o pohár ŘsH - III. ročník, ukázky řemesel, možnost zakoupení střeliva a lovecké optiky, vyzkoušíte si zdarma střelbu na laserové střelnici na pohybující se zvěř.

Uvidíte také: ukázky loveckých plemen psů a pernatých dravců používané v sokolnické praxi a jejich výcvik. Uvidíte Hubertovu jízdu, drezúru koní. Soutěž pro děti a mládež na téma ochrana přírody o ceny. Vystoupí i skupiny historického šermu.
Mezi hlavní bod bude patřit koncert souboru Bambini di Praga.
V podvečer bude svatohubertská zpívaná a troubená mše svatá na lesnice "in B", kterou bude celebrovat Mons. Dominik Duka OP, biskup královéhradecký.

Pochodňový průvod zakončený slavnostní světelnou a ohňostrojovou mozartovskou kompozicí s živým vystoupením souboru Bambini di Praga a mnoho dalšího.

Po celou dobu na Vás čeká občerstvení, zvěřinové speciality, víno, medovina, burčák.
Ponořte se s námi do doby, kdy F. A. hrabě Špork povýšil Kuks na malé Versailes. Oslavme společně dobré tradice; Řád svatého Huberta a všechno dobré, co nám odkazuje. Staňte se našimi diváky a účastníky slavnosti. Nechť tato slavnost zůstane slavností v pravém slova smyslu. Ať Bůh vidí čistotu Vašich srdcí.

Podrobnosti na http://www.radsvatehohuberta.cz/


Další zprávy

Z diecéze

Zkoušky loveckých psů v diecézních lesích

Myslivci se psy předvedli krásu myslivecké kynologie v plném lesku.
Z diecéze

Senioři si užili svůj den v Hradci Králové

Zúčastnil se ho i kardinál Dominik Duka.
Česko

Národní Svatováclavská pouť

Za svatováclavskou tradicí do Staré Boleslavi...