Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Pozvánka na finále Diecézní biblické olympiády


Datum:

Pozvánka na finále Diecézní biblické olympiády

Finále 1. ročníku Diecézní biblické olympiády na téma "Evangelia" se uskuteční v sobotu 25. listopadu 2006 v Muzeu východních Čech v Hradci Králové. Soutěžit se bude ve třech kategoriích - začátečníci, mírně pokročilí a pokročilí, jeden vikariát mohou zastupovat dvě družstva v každé kategorii. Přijďte se podívat a ověřit si své biblické znalosti!

Královéhradecká diecéze prožívá Rok Písma svatého. V této souvislosti se na diecézní pastorační radě zrodil nápad uspořádat soutěž ve znalostech Bible, která by měla podnítit zájem o Knihu knih.

Soutěž připravilo Katechetické centrum Biskupství královéhradeckého jako Diecézní biblickou olympiádu, ve které nepůjde tolik o vítězství, jako o to "zúčastnit se", přemoci svoji obavu z prezentace neznalostí a společně se radovat z nových objevů pokladů Písma svatého.

Na přípravě a propagaci olympiády se podíleli kněží vybraní pro jednotlivé vikariáty jako koordinátoři, a dále pastorační asistentky z farností. V říjnu proběhla farní kola, začátkem listopadu vikariátní kola a nyní čekáme reprezentanty jednotlivých vikariátů na finále v Hradci Králové. Jeho dějištěm bude sál v přízemí Muzea východních Čech na Eliščině nábřeží (poblíž zastávky trolejbusů a autobusů č. 2, 5, 6 a dalších "Adalbertinum" na Třídě ĆSA). Začátek bude ve 13 hodin, předpokládaný konec v 17 hod. očekáváme asi 120 - 150 soutěžících všech věkových kategorií. Kapacita sálu je 200 míst, proto budeme potěšeni, když soutěž zaujme i diváky.

FInále se bude konat za přítomnosti diecézního biskupa Mons. Dominika Duky OP, předsedou poroty bude generální vikář Mons. Josef Socha. Setkání budou moderovat Marie Zimmermannová, vedoucí Katechetického centra, a P. Karel Moravec, biskupský vikář pro pastoraci.

Pravidla pro diecézní finále budou přísnější než ve farních a vikariátních kolech. Začíná se písemným testem podle osobní kategorie soutěžícího, na jehož vypracování bude 10 minut, děti do 15 let budou mít 15 minut. Test řeší každý sám. Jeho výsledky se započítávají do soutěže družstev. Pak budou soutěžit tříčlenná družstva po jednotlivých kategoriích formou RISKUJ. Otázky a následně i odpovědi budou promítány na plátno. Na přípravu odpovědi bude jen 15 vteřin, po jejichž uplynutí musí zástupce družstva začít odpovídat. Za nezodpovězené otázky se body odečítají!

O přestávkách mezi soutěží jednotlivých kategorií vystoupí Petr Lutner s kytarou a písničkami na téma české historie.

 


Další zprávy

Z diecéze

Zkoušky loveckých psů v diecézních lesích

Myslivci se psy předvedli krásu myslivecké kynologie v plném lesku.
Česko

Kurz rozlišování povolání pro muže

Možná právě Tebe Pán Bůh volá ke kněžství...
Česko

Národní Svatováclavská pouť

Za svatováclavskou tradicí do Staré Boleslavi...