Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

TV NOE nabídne divákům papežovu návštěvu Turecka


Datum:

TV NOE nabídne divákům papežovu návštěvu Turecka

TV NOE nabídne divákům papežovu návštěvu Turecka Ostrava/Efez/Istanbul - Papež Benedikt XVI. ve dnech 28. - 1.12. zavítá do Turecka. S napětím sledovanou návštěvu nejvyššího katolického představitele v muslimské zemi bude divákům v České republice a na Slovensku zprostředkovávat digitální satelitní televize NOE. Televize, která vysílá z Ostravy do svého programu operativně zařadila přímé přenosy z nejdůležitějších bodů této návštěvy.

První setkání s papežem prostřednictvím obrazovek budou mít diváci TV NOE ve středu 29.11. dopoledne. V čase od 10.50 do 12.50 bude papež Benedikt XVI. sloužit mši svatou v kostele Meryem Ana Evi v Efezu.

Další přímý přenos je připraven na čtvrtek 30.11. od 8.40 do 12.00, kdy se papež zúčastní pravoslavné liturgie v patriarchálním kostele sv. Jiří v Istanbulu. Benedikt XVI. bude mít během liturgie promluvu a po skončení bohoslužby podepíše s patriarchou Bartolomějem I. společné prohlášení.

Deklarace papeže a pravoslavného patriarchy a oslava svátku sv. Ondřeje je původním cílem návštěvy Turecka, ke které patriarcha Bartoloměj I. Benedikta XVI. pozval.

S papežem se budou moci diváci televize NOE prostřednictvím živého vysílání setkat také v pátek 1.12. Benedikt XVI. bude sloužit mši svatou v katedrále Svatého Ducha v Istanbulu. Začátek je v 7.50 hodin a potrvá do 10.00 hodin.

Vzhledem k bezpečnostním opatřením v Turecku může být čas vysílání některých přímých vstupů bezprostředně před přenosem posunut.

TV NOE u příležitosti papežovy návštěvy Turecka připravuje na pátek 1.12. od 20.05 do 21.30 hodin přímý přenos ze svého studia v Ostravě. "Nabídneme divákům diskusní pořad v němž budou hosté přímo odpovídat na dotazy týkající se právě skončené návštěvy papeže v Turecku," řekl ředitel TV NOE P. Leoš Ryška SDB a pozval diváky ke sledování prvního živého kontaktního pořadu v této televizi. Odborníkům mohou diváci klást dotazy i během vysílání. Otázky lze psát již nyní na e-mail: info [at] tvnoe.cz (info[at]tvnoe[dot]cz) <

info [at] tvnoe.cz (mailto:info[at]tvnoe[dot]cz)> nebo formou sms na číslo 731 402 008.

Mgr. Pavel Siuda, Public Relations servis pro TV NOE Tel. 731 625 614


Další zprávy

Z diecéze

Zkoušky loveckých psů v diecézních lesích

Myslivci se psy předvedli krásu myslivecké kynologie v plném lesku.
Česko

Kurz rozlišování povolání pro muže

Možná právě Tebe Pán Bůh volá ke kněžství...
Česko

Národní Svatováclavská pouť

Za svatováclavskou tradicí do Staré Boleslavi...