Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Tříkrálová sbírka 2007


Datum:

Tříkrálová sbírka 2007

Sdružení Česká katolická charita (SCKCH) opět pořádá již tradiční Tříkrálovou sbírku na pomoc rodinám a lidem v nouzi u nás i v zahraničí. V době připomínky svátku Tří králů (6. ledna) tak budou do domácností, institucí a po ulicích celé naší republiky chodit skupinky tří králů s koledou a prosit o příspěvky do kasiček České katolické charity.

V naší diecézi se s tříkrálovými koledníky setkáte nejvíce v době od 4. do 7. ledna 2007. Královéhradeckým koledníkům požehná biskup Mons. Dominik Duka, OP v pátek 5. ledna 2007 v 8 hod. v katedrále Svatého Ducha.

 

Tříkrálová sbírka nejen oživuje dávnou tradici koledování na Tři krále, ale nabízí všem lidem také možnost podílet se na péči o potřebné lidi v nouzi, kterým pomáhají charity. Jsou to lidé, jejichž jediným proviněním je, že zestárli; matky, které nemohou svým dětem dát, co je zapotřebí; těžce nemocní, kteří potřebují účinnou pomoc; i lidé, kteří radostnou zvěst vánoční vyslechnou na lavičce v parku, neboť nemají domov, který by provoněli purpurou.

 

Stejně jako v minulých letech budou lidé moci přispívat na konkrétní záměr místní nebo nejbližší farní či oblastní charity. Například koledníci v Červeném Kostelci budou vybírat příspěvky na obnovu zdravotnické techniky a pomůcek v Hospici Anežky České. Zdravotnické a rehabilitační pomůcky pro své nemocné a zdravotně postižené klienty chtějí z výtěžku sbírky pořídit také charity v Poličce a Ústí nad Orlicí. V Hradci Králové a okolí budou občané přispívat na podporu Poradny pro lidi v tísni, která pomáhá mj. obětem domácího násilí a dalších trestných činů. Na Pardubicku budou koledníci vybírat příspěvky na podporu rozšíření domácí pečovatelské a ošetřovatelské služby do venkovských oblastí.

 

Úplný přehled záměrů našich charit pro Tříkrálovou sbírku 2007 a také přehled doprovodných akcí sbírky najdete na našich internetových stránkách http://www.hk.caritas.cz/. Pro informace o průběhu Tříkrálové sbírky 2007 v celé ČR zavítejte na webové stránky http://www.trikralovasbirka.cz/ nebo na http://www.charita.cz/.

 
Tříkrálovou sbírku již tradičně podporuje Nadace České spořitelny, generální partner Sdružení Česká katolická charita. Letos poprvé se upozornění na sbírku objeví také na bankomatech České spořitelny, ze kterých budou moci lidé přímo zasílat dar do Tříkrálové sbírky. Nově mohou lidé přispět také prostřednictvím dárcovské SMS ve tvaru DMS KOLEDA na číslo 87777 (od 1. 1. 2007).

Děkujeme všem, kteří se účastní Tříkrálové sbírky, organizátorům, koledníkům, kněžím a všem dárcům. Věříme, že i v roce 2007 se společné dílo podaří a dokážeme naplnit motto této sbírky „Pomozme lidem v nouzi“.

 

 Jana Karasová                                                

DKCH Hradec Králové


Další zprávy

Z diecéze

Zkoušky loveckých psů v diecézních lesích

Myslivci se psy předvedli krásu myslivecké kynologie v plném lesku.
Česko

Kurz rozlišování povolání pro muže

Možná právě Tebe Pán Bůh volá ke kněžství...
Česko

Národní Svatováclavská pouť

Za svatováclavskou tradicí do Staré Boleslavi...