Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Výsledek Tříkrálové sbírky 2007


Datum:

Výsledek Tříkrálové sbírky 2007

Letošní Tříkrálová sbírka vynesla v královéhradecké diecézi téměř 7,8 miliónů korun českých (přesně 7 760 235,50 Kč*). Lidé byli štědřejší než loni a do kasiček darovali o zhruba 724 tis. Kč více. „Výtěžek sbírky charity opět použijí na podporu péče o nemocné a potřebné ve svých zařízeních a regionech“, uvedla Bc. Alena Lorencová, koordinátorka Tříkrálové sbírky z Diecézní charity Hradec Králové a pokračovala, „Charita Česká republika se také rozhodla věnovat letošní výtěžek tříkrálových DMS na pomoc obětem orkánu. I naše charity jsou připraveny z výtěžku Tříkrálové sbírky poskytnout pomoc lidem postiženým nedávnou větrnou katastrofou.“

„Peníze darované v Tříkrálové sbírce budou využity například na obnovu zdravotnické techniky a pomůcek v Hospici Anežky České v Červeném Kostelci, v Hradci Králové mj. na podporu Poradny pro lidi v tísni, na Pardubicku na rozšíření domácí pečovatelské a ošetřovatelské služby. Část výtěžku bude opět věnována na humanitární pomoc. Děkujeme všem, kteří se do Tříkrálové sbírky zapojili nebo přispěli do pokladničky“, dodala Lorencová.

Nejvíce se tříkrálové kasičky naplnily koledníkům Oblastní charity Ústí nad Orlicí (1 496 497 Kč*) a Oblastní charity Havlíčkův Brod (1 067 384 Kč*). Velmi štědří byli také obyvatelé Náchodska, Rychnovska, Litomyšlska, Hlinecka, Poličky a Chrudimska. V krajských městech Hradci Králové a okolí se vybralo 297 812,50 Kč*, tj. téměř o 50 tis. Kč více než vloni, v Pardubicích a okolí lidé darovali 214 324 Kč*. Celkem naše charity vyslaly do ulic 19 stovek skupinek tří králů, kteří koledovali od domu k domu navzdory deštivému počasí.

Lidé, kteří koledníkům otevřeli, už sbírku většinou znali. Někde tři krále dokonce vyhlíželi a zejména na venkově se koledníkům také rychle plnily tašky různými dobrotami. Tři králové na koních vedli průvod koledníků městem v Pardubicích a Poličce. Představením živého betlému si připomněli vánoční příběh v Hradci Králové, Červeném Kostelci, Kutné Hoře a na mnoha dalších místech. Tříkrálový koncert doprovodil koledování např. v České Třebové, Náchodě, Litomyšli a Pardubicích, kde se také soutěžilo o nekrásnější kostým krále (královny) a nejkrásnější betlém.

V přestrojení za tři krále vyrazili do ulic dobrovolníci, skauti a světlušky, školáci a studenti středních i vysokých škol. V Hradci Králové se do Tříkrálové sbírky zapojila i studentka Kristýna, která se pohybuje na invalidním vozíku. Tradičně koledovali i zaměstnanci a někteří klienti charitních zařízení.

Aktuální průběh Tříkrálové sbírky 2007 v celé České republice můžete sledovat mj. na www.trikralovasbirka.cz nebo také na www.charita.cz.

Výsledky a záměry Tříkrálové sbírky 2007.


Další zprávy

Z diecéze

Zkoušky loveckých psů v diecézních lesích

Myslivci se psy předvedli krásu myslivecké kynologie v plném lesku.
Česko

Kurz rozlišování povolání pro muže

Možná právě Tebe Pán Bůh volá ke kněžství...
Česko

Národní Svatováclavská pouť

Za svatováclavskou tradicí do Staré Boleslavi...