Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Plenární zasedání biskupů


Datum:

Plenární zasedání biskupů

67. plenární zasedání České biskupské konference (ČBK) bude ve dnech 23.-24.1.2007 probíhat v Exercičním domě kláštera kapucínů na Loretánském náměstí v Praze.

Praha: V předvečer zasedání v pondělí 22.1. se při ekumenické bohoslužbě slova v ústředí Církve bratrské setkají katoličtí biskupové s představiteli nekatolických církví sdružených v Ekumenické radě církví v ČR. Při této příležitosti se zástupci většiny zúčastněných denominací přihlásí k dokumentu Charta Oecumenica, kterou podepsali předsedové CCEE a KEK v roce 2001 ve Štrasburku. Bohoslužba začne v 18 hodin ve sboru Církve bratrské (Soukenická 15, Praha 1).

Veřejnost bude mít možnost se s biskupy setkat v úterý 23.1. od 17.30 hodin při koncelebrované mši svaté v kostele sv. Ignáce (Karlovo nám., Praha 2). Hlavním celebrantem bude předseda ČBK a olomoucký arcibiskup Jan Graubner,  promluvu pronese královéhradecký biskup Dominik Duka.
Ve středu 24.1. budou biskupové slavit mši s bohoslovci v kapli Arcibiskupského kněžského semináře v Praze 6 - Dejvicích od 7.15 hodin; hlavní celebrant: brněnský biskup Vojtěch Cikrle; promluva: ostravsko-opavský biskup František Lobkowicz.

Program jednání 67. plenární zasedání ČBK začne v úterý 23.1. Biskupové budou hovořit například o přípravách Celostátního setkání mládeže, které se uskuteční ve dnech 13.-19.8.2007 v Táboře-Klokotech. Toto setkání organizované Sekcí pro mládež ČBK a Asociací křesťanských sdružení mládeže je součástí přípravy mladých lidí na XXIII. světový den mládeže v australském Sydney v červenci 2008.

Důležitým bodem bude i diskuse o personálním obsazení míst ředitele Charity ČR a prezidenta Charity ČR. Biskup Jiří Paďour předloží ČBK k posouzení návrh na konání národního eucharistického kongresu v naší zemi. O koncepci pastorace povolání bude hovořit předseda ČBK arcibiskup Jan Graubner. Plénum ČBK by mělo rozhodnout také o jmenování teologického poradce pro redakci Katolického týdeníku nebo o podobě celonárodní akce svatovojtěšských oslav v dubnu tohoto roku.

Již tradičně mezi biskupy českých a moravských diecézí zavítá i apoštolský nuncius v České republice arcibiskup Diego Causero. Kromě pracovní části se s biskupy setká i jako hostitel při slavnostním obědě, který se v budově pražské nunciatury uskuteční ve středu 24.1.      


Převzato z http://tisk.cirkev.cz/z-domova.html


Další zprávy

Z diecéze

Zkoušky loveckých psů v diecézních lesích

Myslivci se psy předvedli krásu myslivecké kynologie v plném lesku.
Česko

Kurz rozlišování povolání pro muže

Možná právě Tebe Pán Bůh volá ke kněžství...
Česko

Národní Svatováclavská pouť

Za svatováclavskou tradicí do Staré Boleslavi...