Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Kam vyrazit na Noc kostelů?


Datum:

Pastorační středisko královéhradeckého biskupství připravilo pro všechny zájemce poutnický pas s mapou a přehledem všech míst a programů při letošní Noci kostelů.

Kam vyrazit na Noc kostelů?


Srdečně zvu všechny kolemjdoucí do kostelů a kaplí v celé Královéhradecké diecézi. Chtěl bych je pozvat nejen do staveb krásných svou architekturou, ale i do prostor, které chrání a uchovávají nejposvátnější tajemství naší víry - Tělo a Krev Páně, Eucharistii. Právě její slavení a bezprostřední přítomnost všechny tyto chrámy posvěcuje. Ona je tím, co činí z chrámu či kostela ve světě jedinečné místo. Povaha tohoto tajemství však není taková, že by se skrývalo. Otevírá se každému, kdo se k němu chce svou duší přiblížit. Tajemné je tím, že se niterně dotýká samotného srdce člověka. Všem návštěvníkům "Noci kostelů" přeji pokojný čas v těchto posvátných prostorech, aby se s otevřeným kostelem otevřelo i jejich srdce Bohu. 

K tomu Vám ze srdce žehám od katedrály Svatého Ducha

Mons. Jan Vokál

biskup královéhradecký


 

Poutnický pas

Novinka - Noc kostelů na kole

Papež František a jeho encyklika Laudato si nás vybízí, abychom zacházeli s naší planetou uvážlivě. Říká, že láska nám byla vtisknuta do srdce, ale také do přírody kolem nás. Proto jsem také jako lidé přirozeně nastaveni prožívat a užívat věci společně.

Tyto myšlenky nás vedly k nápadu prožít letošní desáté výročí Noci kostelů trochu jinak; ekologicky a ve společenství a ještě k tomu udělat i něco málo pro své zdraví.

Proto jsme naplánovali cyklotrasu, na které nás čeká spousta zajímavých míst, lidí, programů i myšlenek.

Pojeďte si s námi prohlédnout přehlížené perly Hradce a jeho okolí a jak jinak, než typicky po hradeckém způsobu, na kole! Navštívíme několik vybraných kostelů a v každém z nich bude pro náš peleton připraven speciální program. Více informací v Poutnickém pasu.


Další zprávy

Z diecéze

Zkoušky loveckých psů v diecézních lesích

Tentokrát se jednalo o lesní zkoušky ohařů.
Z diecéze

Fatimský den

V sobotu 13. července navštivte v Koclířově u Svitav fatimskou slavnost.
Z diecéze

Svatí na krkonošských stezkách

Na krkonošských cestách provází poutníky nové podmalby na skle se zobrazením světců.