Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Na kole Nocí kostelů


Datum:

V pátek 25. 5. se koná jedinečná, mezinárodní Noc kostelů. V Hradci Králové jsme letos na oslavu jejího 10. výročí v ČR vytvořili inovaci - Noc kostelů na kole.

Na kole Nocí kostelů

Inspirovali jsme se encyklikou papeže Františka - Laudato si. Jízdou na kole šetříme životní prostředí a zároveň si užijeme krásné okolí Hradce, uděláme něco pro své zdraví a seznámíme se spoustou zajímavých míst, lidí a myšlenek,“ říká organizátorka této akce Markéta Bělohlávková.

Naplánované jsou dvě trasy. Krátká trasa vede Hradcem Králové. Její délka je 21 km a každý si tuto trasu může projet individuálně. Je vhodná mimo jiné i pro rodiny s dětmi, protože ji lze kdykoliv přerušit. Pro ty, kteří ji projedou celou bude čekat v kostela Panny Marie na Velkém náměstí dáreček.

Delší trasa vede okolím Hradce Králové. Na trase 35 km je naplánována návštěva šesti kostelů. Vyrazíme se společně v 17 h. od katedrály Svatého Ducha.

V každém kostele je naplánován krátký program. V cíli cesty čeká cyklisty malé překvapení v podobě pohoštění a drobných dárečků.

Myšlenkou Noci kostelů je zprostředkovat široké veřejnost setkání s křesťanstvím, jeho kulturním dědictvím i myšlenkami prostřednictvím zážitků. A my si myslíme, že seznámit se s křesťanstvím se dá i skrze sport,“ říká koordinátorka Noci kostelů pro Královéhradeckou diecézi, Petra Kolčavová.

Pořadatelem Noci kostelů je Biskupství královéhradecké ve spolupráci s Ekumenickou radou církví. Akce je určena široké veřejnosti z Hradce Králové a okolí.


Další zprávy

Z diecéze

Zkoušky loveckých psů v diecézních lesích

Tentokrát se jednalo o lesní zkoušky ohařů.
Z diecéze

Fatimský den

V sobotu 13. července navštivte v Koclířově u Svitav fatimskou slavnost.
Z diecéze

Svatí na krkonošských stezkách

Na krkonošských cestách provází poutníky nové podmalby na skle se zobrazením světců.