Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Bez bariér jsme si blíž


Datum:

Druhý ročník osvětově-zábavného festivalu sociálních služeb se bude konat ve čtvrtek 7. června v Havlíčkově Brodě na Havlíčkově náměstí.

Bez bariér jsme si blíž

Osvědčený program, ale i noví účinkující a nové aktivity pro malé i velké. Havlíčkův Brod si bude opět blíž

Nový pokus o rekord, dílničky, hry a soutěže pro děti za odměny, workshopy pro dospělé, horolezecká stěna, ale hlavně atraktivní přehled dostupné sociální péče a prevence v Havlíčkově Brodě a jeho okolí. Takový bude letošní celodenní festival sociálních služeb Bez bariér jsme si blíž, který na havlíčkobrodském Havlíčkově náměstí uspořádá ve čtvrtek 7. června Oblastní charita Havlíčkův Brod za podpory města.

Své služby během dne představí patnáct organizací. „Po loňském ročníku jsme se rozhodli, že festival otevřeme i organizacím, které sice nemají registrované sociální služby dle zákona, ale v konečném důsledku se jejich činnost tohoto tématu velmi dotýká. V rámci doprovodného programu, který nabídne širokou škálu aktivit pro děti, mladé lidi, dospělé i celé rodiny, se tak zapojí Oblastní spolek Českého červeného kříže Havlíčkův Brod, Senior Point, Family Point, Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých i sociální firma Semitam,“ uvedla mluvčí pořádající havlíčkobrodské Charity a koordinátorka organizačního týmu festivalu Mgr. Aneta Slavíková.

Na akci se vedle služeb Oblastní charity Havlíčkův Brod budou prezentovat i další organizace. Tísňovou péči představí Život 99 – Jihlava, klienti z Úsvitu – zařízení SPMP Havlíčkův Brod chystají nové hudební a taneční vystoupení, Dům na půl cesty Centra J. J. Pestalozziho pozve mažoretky, Sociální služby města Havlíčkova Brodu připraví Kavárnu U VELKÉHO SRDCE, havlíčkobrodská nemocnice zajistí poradnu sociální pracovnice a Kolpingovo dílo České republiky přiveze horolezeckou stěnu. „Na pódiu svou činnost představí také Domov pro seniory Havlíčkův Brod a FOKUS Vysočina. Své výrobky k prodeji ve stánku nabídnou Oblastní charita Havlíčkův Brod, Život 99 – Jihlava, Úsvit, Semitam, Centrum pro zdravotně postižené Kraje Vysočina, Centrum J. J. Pestalozziho, Sociální služby města Havlíčkova Brodu, Domov pro seniory Havlíčkův Brod a Kolpingovo dílo,“ shrnula Aneta Slavíková.

Festival se neobejde ani bez stanovišť s aktivitami pro děti, kde malí návštěvníci za splnění úkolu dostanou razítko a za všechna razítka je pak čeká zasloužená odměna. „Loni se vydařil i pokus o rekord, který iniciovala právě naše organizace. A proto chceme překonat další výzvu. Každý návštěvník se může zapojit do tvořivé dílničky, kde budeme obkreslovat a vystřihovat papírové ruce jako symbol pomoci. Kdo bude chtít, může si svou papírovou ruku i vybarvit nebo popsat vzkazem. Hotová dílka pak vyvěsíme na viditelné místo na náměstí a rekordní komisař z pelhřimovské Agentury Dobrý den zaznamená, kolik pomáhajících rukou na festival dorazilo,“ popsala průběh pokusu o nový rekord mluvčí havlíčkobrodské Charity.

Festival si klade za cíl pokusit se díky originálnímu programu s atraktivními body oslovit co nejširší veřejnost a dát jí vědět, že sociální služby existují a jsou tu hlavně pro to, aby lidem pomohly ulehčit prožívání nesnadných chvílí. Návštěvníky opět čeká celodenní program. K akci se připojí poskytovatelé sociálních služeb ve městě a jeho okolí. Festival zpestří společný pokus o rekord, dále stánky s výrobky k prodeji, aktivity pro děti, dospělé i celé rodiny.

Pořádá opět Oblastní charita Havlíčkův Brod a spolupořadatelem je město Havlíčkův Brod. 

Více informací v přílohách nebo na Facebooku https://www.facebook.com/bezbarierjsmesibliz/.


Další zprávy

Z diecéze

Zkoušky loveckých psů v diecézních lesích

Tentokrát se jednalo o lesní zkoušky ohařů.
Z diecéze

Fatimský den

V sobotu 13. července navštivte v Koclířově u Svitav fatimský den.
Z diecéze

Svatí na krkonošských stezkách

Na krkonošských cestách provází poutníky nové podmalby na skle se zobrazením světců.