Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Teologická konference o katechezi


Datum:

Teologická konference o katechezi

V rámci odborné formace vymezené sedmiletým pastoračním programem pořádá Diecézní teologický institut ve dnech 5. až 7. března teologickou konferenci zaměřenou na tématiku katecheze. Konference je určena zájemcům z řad kněží, jáhnů a pastoračních pracovníků, studentům teologie i dalším zájemcům činným v odborně-teologické či pastorační oblasti a probíhá v hradeckém Novém Adalbertinu.

Cílem konference je představit teologické základy katecheze. Konference má ukázat, že katecheze jako způsob předávání víry má své zakotvení ve spásném díle Božím: neodvozuje se od kulturních a historických podmínek, ale do těchto podmínek vstupuje a na jejich požadavky odpovídá.

Konference má nejprve představit biblické základy katecheze, dále má sledovat pojetí katecheze u církevních otců a v církevních tradicích středověku a novověku. Představuje též pojetí katecheze od II. vatikánského koncilu po dnešek. Dále si všímá katecheze v souvislosti s evangelizací a paraklezí a pastorálních aspektů tématu.

Adresa: Diecézní teologický institut – Biskupství královéhradecké, Velké nám. 35, 500 01 Hradec Králové, tel. 495 063 428, e-mail: dti [at] diecezehk.cz (dti[at]diecezehk[dot]cz).


Další zprávy

Česko

Kurz rozlišování povolání pro muže

Možná právě Tebe Pán Bůh volá ke kněžství...
Česko

Národní Svatováclavská pouť

Za svatováclavskou tradicí do Staré Boleslavi...
Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.