Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Diecézní fórum mládeže


Datum:

Diecézní fórum mládeže

Tento víkend 23. - 25. 2. 2007 se uskuteční Diecézní fórum mládeže v Novém Adalbertinu. Zástupci mladých z naší diecéze se sjedou do Hradce Králové, aby diskutovali s oficiálními představiteli diecéze na téma: "Solidarita ve farnosti".

Cílem je vytvořit a poskytnout mladým lidem diecéze, kteří ve svých farnostech dobrovolně pracují s dětmi a mládeží (zájmové a volnočasové aktivity), kvalifikovaný prostor ke společnému sdílení zkušeností a nacházení odpovědí na otázky související se zodpovědným přístupem k životu svému i svého okolí,  se způsobem a metodami uplatňování solidarity a morálních hodnot v životě církve a společnosti, v neposlední řadě také vztahů věřících vůči církevní autoritě. Mladí mají možnost v diskusi s představiteli diecéze poukázat na palčivé problémy a otazníky jejich života a doptávat se na jejich řešení.

Hlavním tématem je „Solidarita ve farnosti“, které zahrnuje otázky plnohodnotného života každého člena, pomoc a podpora rodinného života (včetně výchovy k němu), mezigenerační vztahy, solidarita s lidmi v nouzi (materiální, zdravotní handicap, opuštění), preevangelizační a evangelizační činnost směřovaná k obyvatelům obce či města, komunikace a spolupráce s autoritou v osobě faráře.


Spolupořadatelem akce je Energeia obecně prospěšná společnost.


Další zprávy

Česko

Kurz rozlišování povolání pro muže

Možná právě Tebe Pán Bůh volá ke kněžství...
Česko

Národní Svatováclavská pouť

Za svatováclavskou tradicí do Staré Boleslavi...
Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.