Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Pozvání na celostátní setkání mládeže


Datum:

Pozvání na celostátní setkání mládeže

Mons. Jiří Paďour zve mladé lidi na Celostátní setkání mládeže v Táboře ve dnech 13. - 19. 8. 2007. Další informace o setkání se dozvíte na webových stránkách http://www.tabor2007.signaly.cz/.

Bratři a sestry,

na začátku postní doby se na vás obracím jako biskup – delegát ČBK pro pastoraci mládeže s velmi naléhavou výzvou: Myslete na mládež! Vedle obvyklého zamyšlení nad naším životem, s touhou po Boží blízkosti během postní doby, chceme vyburcovat vaše svědomí k pronikavému zpytování o tom, jak se o naši mládež staráme. Nemůžeme ji přece nechat na pospas bezbřehému bezbožnému působení, kterého jsme svědky na všech stranách v nebývalé intenzitě a dosud neznámých formách. Nenechte se strhávat plytkostí a slizkostí, kterou jsou zaplavena média. Kdo ví, jestli se ještě vzpamatujeme z hluku, který se vedral do všech koutů světa, i do naší země a prostoupil společný i intimní prostor. Kdo se to posmívá Kristu, když žádá čistotu srdce!?

Kristus před námi visí na kříži, abychom nezoufali. Vstal z mrtvých pro naši spásu. Rozumíme jeho oběti? Jsme schopni oběti? Neopouštějme Krista, vynikajícího učitele života, jak nám to prostě, pevně a moudře sdělují evangelia. Následujme Krista Pána každý osobně a zároveň společně v církvi a s církví.

Svatý otec Jan Pavel II. zavedl každoroční oslavy světového dne mládeže. Slavíme je v okruhu Květné neděle s biskupy na celém světě. Svatý otec věděl, že je třeba mládež sdružovat. Nacházet způsoby a možnosti, aby se mladí mohli sejít ve víře, aby mohli vyjádřit svou radost a rostli v ušlechtilé lásce, v obohacujících vztazích, aby se naučili v modlitbě hledat svou životní cestu, nechali se inspirovat Slovem Božím a hlavně aby zažili pravdu, kterou vyjádřil Pán Ježíš: „Kde jsou dva nebo tři v mém jménu, já jsem uprostřed nich.“ To se děje v různých společenstvích, ve farnostech, hnutích a řádech. To je chvályhodné a obdivuhodné.

Zvláštní příležitostí však může být a bývá právě zmíněné diecézní setkání mládeže s biskupem před Květnou nedělí. Chceme na ně pozvat tímto listem všechny mladé, a vás ostatní prosíme o podporu v modlitbě a o zájem, s kterým budete mladé sledovat a podporovat.

Chceme právě tak už nyní a při této příležitosti pozvat mladé lidi na letní celorepublikové setkání v Klokotech u Tábora 13. – 18. srpna tohoto roku. Těší nás, že se někteří už podílíte velmi účinně, s obětavostí, radostí a nasazením na přípravách.

Tolik si my biskupové přejeme oslovit všechny mladé a setkat se s vámi.


Pro dobu postní, velikonoční i pro naše setkání, kéž nám všem Pán Bůh požehná.

X Mons. Jiří Paďour

biskup českobudějovický

delegát ČBK pro pastoraci mládeže


Další zprávy

Česko

Kurz rozlišování povolání pro muže

Možná právě Tebe Pán Bůh volá ke kněžství...
Česko

Národní Svatováclavská pouť

Za svatováclavskou tradicí do Staré Boleslavi...
Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.