Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Bakalářské studium Náboženská výchova


Datum:

Bakalářské studium Náboženská výchova

Diecézní teologický institut oznamuje, že v akademickém roce 2007/2008 otevírá Pedagogická fakulta Univerzity Hradec Králové tříletý bakalářský studijní program Specializace v pedagogice v oboru Náboženská výchova uskutečňovaný formou kombinovaného (tzv. dálkového) studia. Studijní program, který připravuje katedra náboženské výchovy a charitativní práce PdF UHK ve spolupráci s DTI, poskytuje odbornou přípravu pro pedagogické působení v oblasti katecheze a náboženské výchovy.

Absolvování bakalářského studia je dostačující pro rozšíření odborné kvalifikace k výuce předmětu náboženství. K samostatnému získání této odborné kvalifikace dostačuje bc. studium v kombinaci s následným magisterským studiem (na teologické fakultě).
Výuka bude probíhat o sobotách cca desetkrát za semestr. Přihlášku k bakalářskému studiu je třeba podávat do konce února na adresu PdF UHK. Obecné informace k přijímacímu řízení jsou uvedeny na internetových stránkách http://www.uhk.cz/pdf/uchazec/. Přijímací zkoušky se budou konat v červnu 2007.

 

Rozsah přijímacího řízení

Studijní program: KKOV 7507R – Specializace v pedagogice

Obor: Náboženská výchova (forma kombinovaná, bakalářské studium)

Standardní doba studia: 3 roky


Přijímací zkouška k bakalářskému studijnímu programu se skládá z písemné a následné ústní části. V přijímacím řízení je možno dosáhnout nejvýše 200 bodů, přičemž celková hranice úspěšnosti je stanovena na 110 bodů.


Písemná část přijímací zkoušky zkoumá základní oborové znalosti z oblasti  teologie, pedagogiky, psychologie a probíhá formou testu. Úspěšnost v testu je podmínkou pro postup k ústní části přijímací zkoušky.


Při ústní části přijímací zkoušky se zkoumá:

a) motivace ke studiu, důvody výběru studijního programu specializace v pedagogice – obor náboženská výchova;

b) předpoklady ke studiu, přehled v odborné teologické, pedagogické, psychologické a filosofické literatuře, znalost terminologie;

c) dosavadní praxe v oblasti náboženské výchovy, zkušenosti práce s mládeží, doložená účast na odborných seminářích, doporučení ke studiu vystavené institucí zabývající se náboženskou výchovou atd.


Další zprávy

Z diecéze

Zkoušky loveckých psů v diecézních lesích

Myslivci se psy předvedli krásu myslivecké kynologie v plném lesku.
Česko

Kurz rozlišování povolání pro muže

Možná právě Tebe Pán Bůh volá ke kněžství...
Česko

Národní Svatováclavská pouť

Za svatováclavskou tradicí do Staré Boleslavi...