Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Centrum na pomoc nezaměstnaným


Datum:

Centrum na pomoc nezaměstnaným

                          

Diecézní charita Hradec Králové zahájila 1. 1. 2007 realizaci projektu s názvem „Centrum aktivního přístupu k zaměstnání znevýhodněných skupin na trhu práce“, který je spolufinancován Evropskou unií – Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Nové centrum bude pomáhat dlouhodobě nezaměstnaným lidem a osobám ohroženým dlouhodobou nezaměstnaností, zejména lidem bez domova, azylantům a cizincům a také osobám s handicapem. Partnerem projektu je Oblastní charita Hradec Králové, která má dlouholeté praktické zkušenosti v oblasti sociální péče o bezdomovce.

Nově vzniklé centrum nabízí pracovní uplatnění dlouhodobě nezaměstnaným lidem, které eviduje úřad práce. „Jsou to především obyvatelé azylového domu pro muže i pro ženy, kteří mají snahu pracovat. Pracovní terapie probíhá zejména v prostorách humanitárního skladu Diecézní charity Hradec Králové. Jde o různé pomocné práce při třídění použitého ošacení pro sociální šatníky, při nakládce či vykládce zásilek s humanitární pomocí, drobné údržbářské práce apod.“, říká Bc. Jiří Havelka, vedoucí projektu a sociální pracovník.

 

Cílem projektu je podpořit aktivní přístup dlouhodobě nezaměstnaných obyvatel k řešení jejich osobní situace, zvýšit možnost přístupu do pracovního prostředí a tím celkově přispět k jejich integraci do majoritní společnosti. „Naším záměrem je, aby tyto skupiny obyvatel byly schopny řešit své problémy samostatně a minimalizovala se jejich závislost na systému sociální pomoci“, dodává Bc. Havelka.

 

Realizaci projektu podpořila Evropská unie – Evropský sociální fond a Česká republika částkou 1,5 mil. Kč (přesně 1 551 738,- Kč) v rámci operačního programu Rozvoj lidských zdrojů (OP RLZ), opatření č. 3.1.1 Posílení aktivní politiky zaměstnanosti při zaměstnávání uchazečů a zájemců o zaměstnání. Realizace projektu byla zahájena 1. ledna 2007 a bude probíhat 18 měsíců.

 

TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.


Další zprávy

Česko

Kurz rozlišování povolání pro muže

Možná právě Tebe Pán Bůh volá ke kněžství...
Česko

Národní Svatováclavská pouť

Za svatováclavskou tradicí do Staré Boleslavi...
Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.