Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Veřejná charitní sbírka „Hledáme tisíc Josefů“


Datum:

Veřejná charitní sbírka „Hledáme tisíc Josefů“

Když tisíc Josefů pomůže a daruje po tisícovce korun, umožníme farnosti sv. Josefa v Indii postavit kostel sv. Josefa, který bude sloužit také jako nová škola pro děti.

Tento projekt bude realizován v rámci projektu Adopce na dálku®. Najděte si svého Josefa, s kterým přispějete na tuto sbírku – konto: 22770022/0800, v. s. 1072, u České spořitelny a.s., Praha. Tuto veřejnou sbírku pořádá Diecézní katolická charita Hradec Králové k 15. výročí svého založení.

 

Nedávno jsem měl možnost v rámci našeho projektu Adopce na dálku® se svými kolegy navštívit indický stát Karnataka, kde žijí sponzorované děti. To, co jsem tam viděl a prožil, mě hluboce zasáhlo.

V jedné velmi chudé zemědělské oblasti, kde není žádná práce, jsem se setkal s indickým knězem, který se snaží lidem pomoci zajistit lepší podmínky pro život. Obyvatelé vesnic se živí tím, že chodí do obecních lesů na dřevo a prodávají ho ve městě. Scházejí se v místním zchátralém kostele sv. Josefa, který slouží také jako škola pro děti a centrum pro rodiny. Denně ho navštíví až 50 rodin, v neděli pak přes tisícovku lidí. Většina z nich však musí stát venku, protože kostel je velmi malý.

Vesničané touží po novém a větším kostele, kam by se vešlo i několik školních tříd. Každá rodina už na jeho stavbu přispěla částkou 500 rupií a vdovy 250. Potřebují ještě asi jeden milión našich korun. A protože jde o farnost sv. Josefa a kostel sv. Josefa, obracím se s prosbou hlavně na všechny Josefy. Když nám tisíc Josefů pomůže a každý daruje po tisícovce korun, stane se jejich touha skutečností.

Mons. Josef Suchár

 


Další zprávy

Česko

Kurz rozlišování povolání pro muže

Možná právě Tebe Pán Bůh volá ke kněžství...
Česko

Národní Svatováclavská pouť

Za svatováclavskou tradicí do Staré Boleslavi...
Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.