Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Netradiční pouť (nejen) pro snoubence


Datum:

Diecézní centrum pro rodinu zve na putování nejen pro snoubence, která se uskuteční ve středu 1. května 2019 v okolí vrchu Zebín u Jičína.

Netradiční pouť (nejen) pro snoubence

V 15.00 hod. bude v kostele Všech svatých v Sedličkách pod Zebínem Mons. Janem Pasekou sloužena mše sv. za všechny, kteří směřují k manželství.

Zájemcům rovněž v tomto dni nabídneme společný výlet z Jinolic k Zebínu (trasa dlouhá cca 8 km). Během dne bude také možnost projít si „Cestu zamilovaných“, která bude na Zebínu naším Centrem připravena.

Na akci jsou vedle snoubenců zvány také páry prožívající období známosti, ale i všichni, kteří si společně chtějí užít první májový den v malebném prostředí Českého ráje.

Pro zájemce, kteří budou mít chuť udělat si v první květnový den výlet do Českého ráje, jsme připravili několik možností, které mohou (ale nutně nemusejí) využít.

Společný výlet z Jinolic k vrchu Zebín: trasa dlouhá cca 8 km povede přes Rumcajsovu jeskyni a vrch Brada; sraz v 9:45 u zastávky ČD v Jinolicích.

Pokud přijedete autem, doporučujeme auto nechat na parkovišti u vlakové zastávky Jičín - zastávka a popojet vlakem do Jinolic (odjezd vlaku v 9:36 a příjezd do Jinolic v 9:44)

Cesta zamilovaných: stezka na vrchu Zebín lemovaná několika připravenými „zastaveními“. Cesta bude pro zájemce k dispozici od 9:00 do cca 16:00.

Upozornění: stezka je na několika místech příkrá, je potřeba počítat s náročností výstupu. V případě zájmu bude možné v den pouti požádat o zaslání textu jednotlivých zamyšlení na e-mail, aby si „cestu“ mohli projít i zájemci s pohybovým omezením, kteří se na Zebín nedostanou.

Poutní mše sv. v kostele Všech svatých v Sedličkách (pod Zebínem): v 15:00, celebrovaná Mons. Janem Pasekou. Mše sv. bude sloužena za všechny, kteří směřují k manželství.

Akce se mohou účastnit také rodiny s dětmi, terén (přímo na Zebínu) však není vhodný pro kočárky.

Možnost veřejného parkování: u vlakové zastávky Jičín - zast.

Občerstvení není zajištěno.

V blízkosti Zebínu bude možné vychutnat si dobrou kávu v romantickém rustikálním prostředí Valdštejnské lodžie (dle předběžných informací by tamní kavárna měla být 1. května otevřená). Valdštejnská lodžie se nachází v prostorách udržovaného parku, který přímo vybízí k odpočinku či pikniku.

Valdštejnská alej spojující Valdštejnskou lodžii s historickým centrem města Jičín je další zajímavou nabídkou pro krásnou, cca 2 km dlouhou, procházku.

V neposlední řadě láká tento květnový den k nejrůznějším výletům např. do Jičína - města pohádek, do Prachovských skal, na zříceninu hradu Trosky či na zámek Hrubá Skála aj.

Využijete-li tento den pro jakýkoli výlet do Českého ráje, nezapomeňte se cestou zastavit na Zebíně:-)


Další zprávy

Z diecéze

Svatí na krkonošských stezkách

Na krkonošských cestách provází poutníky nové podmalby na skle se zobrazením světců.
Z diecéze, Česko

Diecézní lesy Hradec Králové jsou Diamantem českého byznysu

Diecézní lesní společnosti bylo uděleno prestižní ocenění.
Z diecéze

Formační setkání seminaristů

Společné dny již tradičně prožili seminaristé se svými diecézními představenými.