Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Poděkování za pomoc misiím skrze PMD v roce 2006


Datum:

Poděkování za pomoc misiím skrze PMD v roce 2006

Bude přečteno na závěr nejbližších nedělních bohoslužeb a vyvěšeno ho na vývěsku.

Milí přátelé,

chtěl bych Vám upřímně poděkovat, že jste i v minulém roce prokázali svoji lásku k misiím ať už svými modlitbami, osobním nasazením nebo finančním přispěním. Skrze PMD jste věnovali přes 25 milionů Kč, což je o 6 milionů Kč více než předchozí rok.

 

Nedávno jsem navštívil asi třetí nejchudší zemi světa, africkou Malawi, kde ze 13 milionů obyvatel je 1 milion sirotků. Jejich rodiče zemřeli na AIDS, malárii nebo podvýživu. Viděl jsem na vlastní oči, jak se naše pomoc dobře využívá a dostává právě k těm nejchudším. Kromě Malawi jsme díky Vaší štědrosti mohli pomoci ještě do dalších 8 zemí, např. Indie, Ugandy, Peru a Bangladéše.

 

Vaše dary z Misijní neděle na Dílo šíření víry umožňují např. stavbu kostelů, nákup aut a podporu katechetů. Sponzorovali jste i bohoslovce a životně nutnou pomoc zahrnující výživu, studium, katechezi, lékařskou a hygienickou péči pro více než 47 tisíc dětí. Jménem chudých Vám ze srdce za vše děkuji a spoléhám na další spolupráci s Vámi. Sám Ježíš, kterého se tímto osobně dotýkáte, Vám jistě Vaše misijní úsilí odmění.

 

P. Jiří Šlégr, národní ředitel PMD


Další zprávy

Česko

Kurz rozlišování povolání pro muže

Možná právě Tebe Pán Bůh volá ke kněžství...
Česko

Národní Svatováclavská pouť

Za svatováclavskou tradicí do Staré Boleslavi...
Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.