Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Poradna Nová šance pomáhá občanům znevýhodněným na trhu práce


Datum:

Poradna Nová šance pomáhá občanům znevýhodněným na trhu práce

(Dvůr Králové nad Labem) Poradenství a pomoc občanům znevýhodněným na trhu práce poskytuje Poradna Nová šance, kterou za podpory Evropské unie a státního rozpočtu České republiky od 1. února 2007 provozuje Farní charita Dvůr Králové nad Labem. Její služby už vyhledalo přes šest desítek obyvatel Dvora Králové n. L. a také Jaroměře, kde má poradna svou pobočku. Obě města spadají pod okresy s velkou mírou nezaměstnanosti v rámci Královéhradeckého kraje.

„Nyní se zaměřujeme na zprostředkování rekvalifikací pro bývalé dlouholeté pracovníky královédvorské textilky, kteří v dnešní době v podstatě nemají šanci sehnat práci ve svém oboru“, říká Petr Vatuňa, vedoucí Poradny Nová šance ve Dvoře Králové n. L., která ve spolupráci s úřady práce a dalšími zainteresovanými institucemi poskytuje občanům znevýhodněným na trhu práce bezplatné, nezávislé a diskrétní poradenství v oblasti právní a sociálně-právní.

„Nejdříve našim klientům pomáháme zorientovat se v jejich problematické situaci a nabízíme jim vhodná řešení. Záleží na tom, zda jde o člověka ve věku nad 55 let anebo občana se zdravotním či sociálním handicapem, kteří nejčastěji obtížně a dlouho hledají zaměstnání. Pomáháme jim také osvojit si potřebné dovednosti, aby měli větší šanci na získání pracovního uplatnění. Například jak správně napsat životopis, jak jednat se zaměstnavatelem apod. Snažíme se je motivovat, aby rozvíjeli své schopnosti, naučili se pracovat na PC a další dovednosti, které by zvýšily jejich cenu na trhu práce“, vysvětluje Vatuňa.

 

Smyslem projektu Poradny Nová šance je formou odborné práce v oblasti poradenství vyrovnávání příležitostí pro pracovní uplatnění lidí, kteří v důsledku ztráty zaměstnání, dlouhodobé nezaměstnanosti, zdravotního postižení nebo jiných znevýhodňujících faktorů mají ztížený přístup na otevřený trh práce.

 

Cílové skupiny, kterým je projekt Nová šance určen, jsou osoby dlouhodobě nezaměstnané, osoby ohrožené dlouhodobou nezaměstnaností, uchazeči o zaměstnání, zájemci o zaměstnání a zaměstnanci ohrožení nezaměstnaností.

Hlavním cílem tohoto projektu je dosáhnout takového kvalitativního postupu klienta, aby byl schopen řešit své problémy samostatně a stal se tak minimálně závislý na systému sociální pomoci.

 

Realizaci projektu Nová šance podpořila Evropská unie – Evropský sociální fond a Česká republika částkou 1,18 mil. Kč (přesně 1 185 994,- Kč) v rámci operačního programu Rozvoj lidských zdrojů (OP RLZ), opatření č. 3.1.1 Posílení aktivní politiky zaměstnanosti při zaměstnávání uchazečů a zájemců o zaměstnání. Realizace projektu byla zahájena 1. ledna 2007 a bude probíhat 18 měsíců.

 

Kontakt:

Jana Karasová

asistent propagace

Mobil: 731 402 274

 

Petr Vatuňa

vedoucí Poradny Nová šance Dvůr Králové n.L.

Tel: 499 620 431, mobil: 732 155 977

 

TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY

                                                                                  


Další zprávy

Česko

Kurz rozlišování povolání pro muže

Možná právě Tebe Pán Bůh volá ke kněžství...
Česko

Národní Svatováclavská pouť

Za svatováclavskou tradicí do Staré Boleslavi...
Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.