Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Mateřské centrum Ledňáček už v provozu


Datum:

Mateřské centrum Ledňáček už v provozu

Oblastní charita Havlíčkův Brod otevřela 29. března v pořadí již třetí mateřské centrum, které nese název Ledňáček a sídlí v prostorách bývalé cvičné kuchyně v areálu ZŠ Komenského v Ledči nad Sázavou.

Za nápadem založit ve městě mateřské centrum stojí maminky Eva a Jana, které se poprvé potkaly před 2 lety, kdy obě měly malé dítě. Jejich dětem chyběl kontakt s vrstevníky a také ony chtěly být více v kontaktu s dalšími maminkami na mateřské či rodičovské dovolené.

V mateřském centru mají maminky prostor pro navázání nových přátelství, načerpání nových nápadů, mohou si předávat zkušenosti a podělit se o každodenní radosti a starosti. Děti se setkávají s vrstevníky, připravují se na vstup do kolektivu v mateřské škole, získávají první zkušenosti s výtvarnými technikami, s hudební nebo tělesnou výchovou.

Mateřské centrum Ledňáček je otevřeno každé úterý a čtvrtek od 9 do 11 hodin. "Budeme společně připravovat pravidelné programy, ale i jednorázové akce jako Buřtyáda či Pohádkový les", uvedla Eva Chvátalová.


Další zprávy

Česko

Kurz rozlišování povolání pro muže

Možná právě Tebe Pán Bůh volá ke kněžství...
Česko

Národní Svatováclavská pouť

Za svatováclavskou tradicí do Staré Boleslavi...
Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.