Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Výročí založení Farní charity Polička


Datum:

Výročí založení Farní charity Polička

Změnu názvu si nadělila Farní charita Polička ke svým patnáctým narozeninám. Od 1. června bude vystupovat pod názvem Oblastní charita Polička.

„Změna názvu byla iniciována našimi zaměstnanci. Poukazovali na skutečnost, že již dlouhou dobu poskytujeme služby v okruhu širším, než je působnost poličské farnosti a že by bylo dobré tyto oblasti nějak zahrnout. Návrh jsme uvážili a projednali s vedením Diecézní charity Hradec Králové. Výsledkem je změna, která bude více odpovídat současné skutečnosti,“ vysvětlila ředitelka Markéta Šafářová. Dodala, že k 1. 6., výročnímu dni, kdy byla před 15ti lety založena charita v Poličce, se váže ještě více novinek. Ve vztahu k počtu zaměstnanců se účetně organizace mění z malé na velkou a dočasně se rovněž vymění zástupce organizace.

„Název a některé formální záležitosti jsou sice nové. Co zůstává je poslání a činnost charity v zájmovém regionu i její vztah k poličské farnosti a poličské veřejnosti. Ten bude pochopitelně vždy dominantní,“ zakončila ředitelka.

 

Bližší program oslav najdete zde.


Další zprávy

Česko

Kurz rozlišování povolání pro muže

Možná právě Tebe Pán Bůh volá ke kněžství...
Česko

Národní Svatováclavská pouť

Za svatováclavskou tradicí do Staré Boleslavi...
Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.