Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Začíná třetí ročník Hudebního léta


Datum:

Začíná třetí ročník Hudebního léta

Po úspěšných dvou letech připravuje římskokatolická farnost v Heřmanově Městci pokračování pravidelných letních koncertů.

V závěru června bude zahájen v našem městě III. ročník cyklu koncertů duchovní hudby Hudební léto v kostele sv. Bartoloměje. Víkendové koncerty v pravidelném rytmu čtrnácti dnů budou kulturní a vzhledem k charakteru uváděné hudby svým způsobem i duchovní nabídkou jak místním občanům, tak turistům a příležitostným návštěvníkům města až do konce měsíce srpna. Pestrou dramaturgií tohoto „festivalu“ vzniká zajímavá a pestrá nabídka pro hudby milovné posluchače.

 

Celý festival zahájí svým recitálem kytaristka a folková zpěvačka Eva Henychová. Následovat bude koncert mladého varhaníka Petra Žáka obohacený o dvě trubky – nástroj, který v chrámovém prostoru zní zvláště impozantně. Jedním z vrcholů celého hudebního léta bude vystoupení předního českého varhaníka a profesora Pardubické konzervatoře Václava Uhlíře spolu s hobojistkou Pardubické komorní filharmonie Ludmilou Bartoníčkovou. Zpestření celému cyklu dodá soubor historických nástrojů SoliDeo. Jejich vystoupení je pozvánkou do hudební historie, která je spjata právě s duchovní hudbou. Závěrečný koncert celého festivalu bude v režii absolventky Pardubické konzervatoře Kateřina Jirešové a houslisty Petra Boůvky. Týden před tradiční heřmanoměsteckou poutí se tak celé hudební léto uzavře.

 

Věříme, že si z nabídky koncertů vyberete a v parných letních dnech přijmete pozvání do působivého prostředí kostela sv. Bartoloměje. Prostředí obohacené o krásnou hudbu nabízí možnost nevšedního kulturního i duchovního zážitku. Určitě nebudete litovat.

 

Marek Výborný

Termíny koncertů:

24. 6. 2007

08. 7. 2007

22. 7. 2007

12. 8. 2007

19. 8. 2007


Další zprávy

Česko

Kurz rozlišování povolání pro muže

Možná právě Tebe Pán Bůh volá ke kněžství...
Česko

Národní Svatováclavská pouť

Za svatováclavskou tradicí do Staré Boleslavi...
Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.