Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Program na Celostátním setkání mládeže


Datum:

Program na Celostátním setkání mládeže

Celostátní setkání mládeže (CSM) nabídne vskutku bohatý program. Panelové diskuze na téma "Solidarita" se zúčastní ministr Jiří Čunek. Tvůrčí setkání o filmu povede režisér Otakáro Schmidt. O tom, jak řešit problémy s rodiči, pohovoří profesor Jaro Křivohlavý. Problematikou okultismu se bude zabývat kněz a teolog Vojtěch Kodet. Na téma "Jak se stát misionářem" promluví P. Jiří Šlégr, národní ředitel Papežských misijních děl v ČR. Tématem k diskuzi bude i integrace postižených nebo copyright a legální software. Celostátní setkání mládeže nabídne nejen zde uvedené příklady, ale i mnoho dalšího.

Praha, Tábor: O soudnictví z pohledu křesťanské víry promluví bývalý předseda Legislativní rady vlády a současný soudce Ústavního soudu ČR Miroslav Výborný. O vzniku křesťanské TV NOE pohovoří P. Leoš Ryška, její ředitel.

Jednou z vrcholných částí programu bude Benefiční koncert pro Haiti, na kterém vystoupí americká zpěvačka Rebecca St. James a slovenský zpěvák Richard Čanaky. Koncert, který proběhne v Táboře-Klokotech ve středu 15.8.2007 od 18.00 hodin, bude uvádět moderátor a redaktor Aleš Juchelka. Během setkání pak vystoupí i skupiny N.D.E., Michael, Geshem, Jiný rytmus, Svítání, VocKap a další.

Některé katecheze budou probíhat ve skupinách tvořených podle věku účastníků. Například k nejstarším promluví o modlitbě představený kláštera trapistů v Novém Dvoře – Dom Samuel, jehož komunita patří mezi velmi uzavřené. Setkání se zúčastní i řada dalších řeholníků a vznikne tak ojedinělá příležitost k setkání s nimi. Do Tábora přijedou také biskupové ze všech diecézí ČR.

Mladí budou moci využít i řady sportovních nabídek (mobilní lezecká stěna, kajaky, aerobic, fotbal atd.) nebo zajít do tvůrčí dílny (výroba náušnic, batikování apod.). Součástí programu budou mše svaté, společné modlitby, ale i tiché adorace v kostelech.

Celostátní setkání mládeže navštíví také kardinál Miloslav Vlk, který o akci mimo jiné řekl: "Zkušenosti z takových setkání ukazují, že přítomnost mládeže v některém městě velice ovlivní atmosféru dní. Myslím, že zanechává i trvalejší stopu... Za nejdůležitější pokládám vést mladé lidi k opravdovému životu podle evangelia a k ochotě vydávat... radostné svědectví druhým mladým lidem."

Převzato z http://tisk.cirkev.cz/.


Další zprávy

Česko

Kurz rozlišování povolání pro muže

Možná právě Tebe Pán Bůh volá ke kněžství...
Česko

Národní Svatováclavská pouť

Za svatováclavskou tradicí do Staré Boleslavi...
Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.