Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Přes 200 nabídek besed, koncertů, dílen, sportovních aktivit…


Datum:

Přes 200 nabídek besed, koncertů, dílen, sportovních aktivit…

Na Celostátní setkání mládeže v Táboře, které se uskuteční ve dnech 13. – 19. srpna, se k 1. 8. přihlásilo už 5360 mladých lidí. Jakých mladých lidí? Různých – různého věku (14-30 let) a různého zaměření (studujících střední nebo vysokou školu i pracujících). Při takové různorodosti je třeba myslet na to, že zájmy mladých lidí se značně liší. Organizátoři Celostátního setkání mládeže proto vytvořili nabídku, ve které si každý může najít to své. Záměrem přitom je, aby program podporoval rozvoj osobnosti a umožnil posílení sociálních, komunikativních a pracovních schopností mladého člověka.

Pro mladé účastníky je připraveno více než dvě stě workshopů – přednášek, besed, koncertů, pracovních dílen, sportovních i sociálních aktivit. Všechny jsou rozděleny do tří tematických celků. V „praktických“ workshopech mohou účastníci rozvíjet svůj talent. Čeká na ně mnoho hudebních, divadelních i výtvarných tvůrčích dílen nebo hodiny klasických i biblických tanců. Pro zájemce o internet je připravena škola tvorby webových stránek. Letošní novinkou je kurz rétoriky a sebeprezentace.

Druhá část workshopů „ze života“ se věnuje problémům a otázkám, se kterými se mladí setkávají ve svém okolí, v rodině, ve škole, mezi přáteli. Přednášejícími budou lékaři, psychologové, sexuologové, pracovníci s drogově závislými, ale též politici, umělci, sportovci. Například soudce Ústavního soudu ČR Miloslav Výborný bude hovořit o českém soudnictví, místopředseda KDU-ČSL Marián Hošek o křesťanství a politice, psycholog Jaro Křivohlavý o vztazích s rodiči, religionista Zdeněk Vojtíšek o sektách, zakladatelka hospicového hnutí v ČR Marie Svatošová, o problematice euthanasie a polárník Jaroslav Pavlíček o přežití v extrémních podmínkách.

Třetí část workshopů zvaná „já a křesťanství“ je zaměřená na duchovní růst člověka, nalézání odpovědí na otázky, které si čas od času klade každý z nás. Tyto besedy povedou především čeští a moravští biskupové včetně kardinála Miloslava Vlka, ale též osobnosti z duchovního života jako například bývalý exorcista P. Vojtěch Kodet nebo spisovatelka Kateřina Lachmanová.

Mimo to je pro zájemce o filmové umění připraveno také setkání s hercem a režisérem Otakárem Maria Schmidtem. A ve volném čase jsou součástí sportovní nabídky fotbalové, volejbalové, floorbalové, streetbalové turnaje, lanové aktivity, petanque i capoeira (brazilské bojové umění – po fotbalu druhý nejrozšířenější sport v Brazílii), také výlety do okolí nebo sjíždění Lužnice. Prestižní záležitostí pak bude fotbalové utkání mezi výběrem kněží ČR a výběrem zúčastněných hudebníků.


Kateřina Regendová

tisková mluvčí setkání

GSM: +420/605 832 091

e-mail: regendova [at] signaly.cz (regendova[at]signaly[dot]cz)


Další zprávy

Česko

Kurz rozlišování povolání pro muže

Možná právě Tebe Pán Bůh volá ke kněžství...
Česko

Národní Svatováclavská pouť

Za svatováclavskou tradicí do Staré Boleslavi...
Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.