Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

VÝZVA PRO ÚČASTNÍKY CELOSTÁTNÍHO SETKÁNÍ MLÁDEŽE !!!


Datum:

VÝZVA PRO ÚČASTNÍKY CELOSTÁTNÍHO SETKÁNÍ MLÁDEŽE !!!

Obracím se na vás s naléhavou výzvou ohledně dopravy na CSM do Tábora. (Týká se těch, kteří pojedou na setkání v řádném termínu, tedy 13.8.2007)

Z jednání s ČD vzešel přesný harmonogram spojů pro účastníky z jednotlivých vikariátů v celé ČR. Je nejvýše nutné, aby všichni uposlechli těchto pokynů a umožnili sobě i všem ostatním účastníkům se do Tábora včas a bez větších problémů dopravit.

Milí přátelé,

 

Pozorně si přečtěte následující informace:

  • V příloze této zprávy je soubor v MS Excel, kde jsou uvedeny maximálně doporučené spoje pro jednotlivé vikariáty. To znamená, že vás důrazně vyzýváme, abyste uvedených spojení opravdu využili a necestovali později, než je uvedeno – zabráníte tak kolapsu! (Odjezdy jsou stanoveny z vikariátních měst, můžete se připojit cestou, ale důležité je zachovat stanovený spoj.)

  • Nejdůležitější je sloupec „I“, ve kterém je uvedeno místo a čas nástupu + přestupy. Sloupec „H“ upřesňuje čísla stanovených vlaků. 

  • Sloupce D-G obsahují informace o posilových spojích, které budou 13.8.2007 vypraveny pro nedostatečnou kapacitu pravidelných spojů. Týká se pouze vikariátů, které mají ve sloupci „D“ napsáno „Spec.“

    •  Posilový spoj Brno hl.n. - Tábor* (se zastávkami Brno-Kr.Pole, Tišnov, Křižanov, Žďár n. Sáz., Přibyslav a Havl. Brod. Ostatní zastavení jen z dopravních důvodů.) odjede z nástupní stanice Havlíčků Brod ve 12:15 hod. Tohoto spoje využijí (kromě moravských diecézí) pouze účastníci z Havlíčkobrodského a Humpoleckého vikariátu.

    •  Posilový spoj Praha hl.n. - Tábor* . Je určen (kromě jiného) pro vikariáty Jilemnice, Trutnov,Litomyšl, Ústí nad Orlicí, Náchod a Rychnov n. Kněžnou.

  • ČD prosí, aby účastníci CSM 2007 v Táboře, kteří pocestují vlaky ČD, a.s. maximálně využívali jimi navržených spojů, aby nedocházelo k přetěžování pravidelných spojů. Krizovým místem by se mohly stát především přestupní stanice Praha hl.n. a Veselí n. Lužnicí.

  • Všem účastníkům ČD doporučují zajistit si v pravidelných vlacích rezervaci nebo vyhrazení míst: Místenka nebo poplatek za vyhrazení místa pro 12 a více spolucestujících (vyjma vlaků SC) činí 15,- Kč / 1 osoba (nutno objednat předem!). (Současný návrh počítá s tím, že v některých úsecích budou zřejmě cestující stát.)

  • Cestující budou odbaveni v pravidelných vlacích (vč. posilových z Praha a Brna) dle TR10 Tarif ČD pro vnitrostátní přepravu cestujících a zavazadel. Ve vlacích bude prováděna kontrola jízdních dokladů vlakovým personálem, tzn. – potřebujete jízdenku.

 

Prosím, nespoléhejte na to, že „my tři se přece někam vmáčkneme“ – kdyby toto udělalo pouhé 1% přihlášených, celý systém zkolabuje, což neovlivní pouze účastníky, ale také běžné cestující, kteří budou ten den muset mít tak jako tak velkou zásobu velkorysosti a pochopení. V harmonogramu pro celou ČR jsou využity veškeré spoje (po stejných tratích jako východočeši  jede celá Morava a Slezsko)! Záleží tedy na zodpovědnosti každého jednotlivce!!!

 

 Moc vás prosím: rozšiřte tyto informace co nejvíce účastníkům, neboť ne každý má e-mail, ne každý se na něj dostane a ne každý jej uvedl do přihlášky správně! Díky!

Věřím, že společnými silami a ukázněností všechno dobře zvládneme a uvidíme se v Táboře - v pořádku a včas :-). V případě nejasností se neváhejte ozvat na 737215336.

 

Mgr. Ludmila Horáčková

Diecézní centrum pro mládež

Velké nám. 32, 500 03 Hradec Králové

tel. 495063421, 737215336

horackova [at] diecezehk.cz (horackova[at]diecezehk[dot]cz)  

 

Speciál Praha

Praha hl.n. 12:40 - Tábor 14:30

Souprava patrových vozů. Zastavení jen z dopravních důvodů.

 

 

Speciál Brno

Brno hl.n. 10:29 -

Brno-Královo Pole 10:41 / 10:42 -

Tišnov 10:58 / 11:00 -

Křižanov 11:24 / 11:26 -

Žďár nad Sázavou 11:44 / 11:47 -

Přibyslav 11:58 / 12:01 -

Havlíčkův Brod 12:16 / 12:33 (změna směru jízdy) -

Veselí nad Lužnicí

(změna směru jízdy, zastavení jen z dopravních důvodů) - Tábor 16:35.

Vlak bude mezi Jihlavou a Táborem několikrát zastavovat z dopravních důvodů na různě dlouhou dobu od 1 do 28 min. Jedná se jen o dopravní důvody a časy se mohou dle provozní situace měnit, prosíme, aby cestující nevystupovali.

Úschova během přepravy nebude možná.


Další zprávy

Česko

Kurz rozlišování povolání pro muže

Možná právě Tebe Pán Bůh volá ke kněžství...
Česko

Národní Svatováclavská pouť

Za svatováclavskou tradicí do Staré Boleslavi...
Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.