Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Prohlídka broumovského kláštera on-line


Datum:

V neděli 14.2. se virtuálně otevře vzácně dochovaná knihovna broumovského kláštera při první živé online prohlídce. Prohlídka odstartuje v 15.30 hod.

Prohlídka broumovského kláštera on-line

Prohlídka, kterou bude provázet průvodce Jakub Gruss spolu s archivářkou Evou Vodochodskou, se zaměří na klášterní knihovnu, která uchovává 17 tisíc svazků knih.

Zájemci se dozví řadu zajímavých informací z historie i současnosti, na které při běžných prohlídkách není dostatečný prostor. Detailně si díky kameře prohlédnou nástropní fresky, podívají se na ochoz knihovny a prolistují i nejvzácnější poklady z knihovního fondu. Součástí prohlídky bude také krátký předtočený úvod o historii kláštera a jeho založení benediktinským řádem.

„Prohlídkový okruh je od prosince uzavřen. S návštěvníky kláštera ale nechceme ztratit kontakt, proto jsme se rozhodli vyzkoušet jinou formu prohlídek. Po technické stránce půjde o celkem náročné natáčení, do kterého se zapojí širší tým – věříme však, že se vše vydaří a že budeme v sérii online prohlídek pokračovat i v dalších prostorách kláštera,“uvedl Aleš Freiwald z Agentury pro rozvoj Broumovska.

Vstupné na prohlídku je 80 Kč, k zakoupení je na https://goout.net/cs/klaster-broumov-knihovna/szuabfr/. Po zaplacení vstupného zájemci obdrží odkaz ke sledování prohlídky.

K dispozici bude také platforma www.sli.do, na které budou moci zájemci klást průvodcům své dotazy, jež budou na konci prohlídky zodpovězeny.


Další zprávy

Česko

Na Velehradě začínají Dny lidí dobré vůle

Ve dnech 4. a 5. července ožívá Velehrad tradičními cyrilometodějskými oslavami, kterých se každoročně účastní na 30 tisíc lidí.
Z diecéze

Svatí na krkonošských stezkách

Na krkonošských cestách provází poutníky nové podmalby na skle se zobrazením světců.
Z diecéze, Česko

Diecézní lesy Hradec Králové jsou Diamantem českého byznysu

Diecézní lesní společnosti bylo uděleno prestižní ocenění.