Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Den charity


Datum:

Den charity

Na den sv. Vincence z Pauly (27. září), patrona charitních zařízení, chce Charita Česká republika informovat širokou veřejnost o nabídce poskytovaných služeb.

K této aktivitě se připojuje také Oblastní charita Hradec Králové, která umožní v tento den všem zájemcům z řad veřejnosti navštívit všechna svá zařízení: Charitní ošetřovatelskou službu, Charitní pečovatelskou službu, Domov pro matky s dětmi, Dům Matky Terezy, Poradnu pro lidi v tísni, Intervenční centrum, Středisko rané péče Sluníčko.

Pracovníci Vám budou k dispozici od 9,00 do 11,00 hodin. V 16,00 hodin se můžete zúčastnit mše svaté v Domě Matky Terezy na Pouchově. Adresy jednotlivých zařízení naleznete na www.charitahk.cz/ochhk

Vincenc z Pauly (1581-1660), kněz, který zasvětil život práci pro nejchudší. Za válek 1648-53 např. zorganizoval rozsáhlou pomoc pro zpustošené kraje - za pomoci tištěných letáků se zprávami o utrpení zbídačeného obyvatelstva shromáždil v Paříži finanční milodary. Za ně byly spěšně nakoupeny potraviny a šaty a pomocí misionářů rozdávány chudým v postižených oblastech. Vincenc založil společnost Milosrdných sester; byl svatořečen roku 1737.


Další zprávy

Česko

Kurz rozlišování povolání pro muže

Možná právě Tebe Pán Bůh volá ke kněžství...
Česko

Národní Svatováclavská pouť

Za svatováclavskou tradicí do Staré Boleslavi...
Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.