Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Návštěva partnerů z Indie v ČR


Datum:

Návštěva partnerů z Indie v ČR

V listopadu zavítá do Hradce Králové indický arcibiskup Bernard Moras, který je patronem projektu Adopce na dálku.

Projekt je zaměřen na pomoc chudým indickým dětem.

"Letos přijede otec arcibiskup Bernard Moras z arcidiecéze Bangalore společně s dalšími indickými biskupy Petrem Machado z diecéze Belgaum a Derekem Fernandesem z diecéze Karwar, s nimiž spolupracujeme na projektu Adopce na dálku. Přivítáme i koordinátorky tohoto projektu sestru Theresu z arcidiecéze Bangalore a Marian z diecéze Belgaum",
upřesnila Gabriela Sebö z Diecézní charity Hradec Králové, vedoucí Adopce na dálku.

Hlavní setkání pro veřejnost se uskuteční 19. 11. v 16 hodin v Novém Adalbertinu v Hradci Králové. Návštěvníci setkání se mohou těšit také na výstavu fotografií Pavla Zuchnického pod názvem "Indie - kroky naděje" a pestrý doprovodný program k 15. výročí diecézní charity (viz zde). V 19.30 hodin bude v kostele Nanebevzetí Panny Marie slavnostní mše svatá, kterou bude celebrovat otec biskp Dominik Duka OP za spoluúčasti našeho otce arcibiskupa Karla Otčenáška a všech biskupů z Indie.

"Na setkání s hosty z Indie se mohou těšit dárci a příznivci adopce, kteří přijedou do Hradce Králové, Pardubic, Neratova a Poličky. Během týdenní návštěvy budou hosté také informovat studenty několika českých škol o situaci ve svých diecézích v Indii, o tom, co se jim zatím podařilo nového zrealizovat a co mají v plánu do budoucna", uvedla Gabriela Sebö.


Další zprávy

Česko

Kurz rozlišování povolání pro muže

Možná právě Tebe Pán Bůh volá ke kněžství...
Česko

Národní Svatováclavská pouť

Za svatováclavskou tradicí do Staré Boleslavi...
Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.