Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Říjnové číslo IKD je věnováno růženci


Datum:

Üstředním tématem nového čísla IKD je Růženec, které bylo inspirováno encyklikou Jana Pavla II. Rosarium Virginis Mariae.

Říjnové číslo IKD je věnováno růženci

Hlavní článek se zabývá vznikem a vývojem modlitby Zdrávas Maria až po přínos této modlitby ve 20. století a v našem tisíciletí. Z další nabídky uvádím barevnou obrazovou reportáž a text homilie biskupa Dominika Duky z hlavní diecézní pouti v Králíkách.

Mladým lidem, kteří už slyšeli o výzvě k volontariátu, nabízíme svědectví Zuzany Bencové o roce prožitém na faře na severní Moravě. Vysokoškolákům podáváme souhrnné informace o vysokoškolských kaplanech v univerzitních městech ČR.

DIecézní časopis IKD dále obsahuje pokračování několika seriálů.

Jsou jimi:

O Marii Panně - na hlavní téma tohoto roku v královéhradecké diecéziBiblický kvízSeriál o čtení obrazů - Ikona Maria - Něžné milosrdenstvíZe stanov pro Pastorační rady farností - komentář k jejich výkladuJezuité na HradeckuVýchodní obřad

    Další stránky jsou naplněny nabídkami na měsíc říjen, informacemi z charitní činnosti a aktivit Papežského misijního díla, církevních škol v naší diecézi, přehled událostí v minulém měsíci a další. Všechny články si můžete přečíst i na internetu, v rubrice Média - IKD na adrese http://ikd.diecezehk.cz.


    Další zprávy

    Z diecéze

    Zkoušky loveckých psů v diecézních lesích

    Myslivci se psy předvedli krásu myslivecké kynologie v plném lesku.
    Z diecéze

    Senioři si užili svůj den v Hradci Králové

    Zúčastnil se ho i kardinál Dominik Duka.
    Česko

    Národní Svatováclavská pouť

    Za svatováclavskou tradicí do Staré Boleslavi...