Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Biskup Dominik Duka OP dnes odlétá se zástupci Diecézní charity do Indie


Datum:

Královéhradecký biskup Dominik Duka a zástupci Diecézní charity Hradec Králové (DCH HK) přijali pozvání indického biskupa Bernarda Morase

Biskup Dominik Duka OP dnes odlétá se zástupci Diecézní charity do Indie

a dnes společně odlétají do Indie, kde se zúčastní oslav 50. výročí založení diecéze Balgaum, odkud pocházejí indické děti sponzorované v rámci projektu "Adopce na dálku".

Poté čeká královéhradeckou výpravu náročný dvoutýdenní program. Jeho náplní budou především četná setkání s koordinátory projektu "Adopce na dálku" v Indii a se sponzorovanými dětmi i jejich rodinami v Belgaumu a okolních misijních střediscích.

Hosté z České republiky se v Indii zúčastní oslav 50. výročí diecéze Belgaum, "Indické děti u příležitosti oslav zlatého jubilea diecéze Belgaum, na které nás pozval biskup Moras při své letošní návštěvě v Hradci Králové, připravily pro hosty vlastní představení. Na této dětské slavnosti prý vystoupí až 700 dívek a chlapců, takže se máme opravdu na co těšit," uvedla k cestě do Indie Markéta Hůlková z DCH HK, koordinátorka projektu. "Také máme v plánu navštívit tamní školy a vesnice. Chceme blíže poznat život na chudém indickém venkově a na vlastní oči vidět současný průběh projektu 'Adopce na dálku' v Indii a sledovat jeho výsledky," pokračuje M. Hůlková a dodává "během naší návštěvy dojde i na jednání o dalším rozvoji tohoto projektu."

S jubilejními oslavami je spojen také charitní projekt diecéze Belgaum – vybudování 58 domků pro nejchudší lidi bez vlastního příbytku v 58 farnostech. Sdružení Česká katolická charita již letos na jaře přispělo na tento projekt částkou 500 tisíc korun z celostátní Tříkrálové sbírky. Tento dar umožní postavit 8 až 10 domů pro chudé Indy. "Diecézní charita Hradec Králové má v plánu podpořit výstavbu dalších domků pro nejchudší z nejchudších v Indii," uvedl RNDr. Jiří Stejskal, ředitel DCH HK.

Projekt na pomoc chudým indickým dětem "Adopce na dálku" zahájila DCH HK v roce 2000 ve spolupráci s biskupem Bernardem Morasem z diecéze Belgaum v indickém státě Severní Karnataka. Cílem tohoto sponzorského programu je podpora vzdělání chudých indických dětí, aniž by musely opustit vlastní rodinné a kulturní zázemí. DCH HK se snaží vyhledat v České republice co nejvíce sponzorských rodičů, kteří by byli ochotni na dálku přijmout indické dítě a finančně podporovat jeho vzdělání a základní zdravotní péči (5000 Kč ročně) po dobu minimálně 1 roku.

Kontakt: Jana Karasová, DCH HK; tel: 495 063 135; mobil: 777 736 004; mailto: jana.karasova [at] hk.caritas.cz (jana[dot]karasova[at]hk[dot]caritas[dot]cz)


Další zprávy

Z diecéze

Zkoušky loveckých psů v diecézních lesích

Myslivci se psy předvedli krásu myslivecké kynologie v plném lesku.
Z diecéze

Senioři si užili svůj den v Hradci Králové

Zúčastnil se ho i kardinál Dominik Duka.
Česko

Národní Svatováclavská pouť

Za svatováclavskou tradicí do Staré Boleslavi...