Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Adopce naruby


Z diecéze
Datum:

Nechte děti, aby si vás vybraly samy...

Začátkem června představila Diecézní charita Hradec Králové nový projekt na podporu vzdělávání chudých dětí v Indii. Novinka nese název Adopce naruby a navazuje na osvědčený projekt Adopce na dálku. Hlavní změna spočívá v tom, že si děti podle fotografií samy vyberou své dárce. Přihlašování bylo nyní prodlouženo do konce srpna.

„Děti dostanou možnost podílet se na rozhodování o své budoucnosti. Také budou moci hned na začátku aktivně navázat vztah se svým dárcem tím, že mu napíšou dopis, ve kterém vysvětlí, proč si ho vybraly,“ vysvětluje výhody nového způsobu propojení dárců a podporovaných dětí vedoucí projektu Adopce na dálku Vojtěch Homolka. „Zároveň věříme, že moment překvapení, jaké dítě si je vybralo, bude zajímavý i pro dárce,“ doplňuje Homolka.

Zájemci o Adopci naruby se mohou přihlásit do konce srpna pomocí formuláře na webu www.adopce.hk.caritas.cz. Současně Diecézní charita Hradec Králové ponechává možnost vybrat si konkrétní dítě např. podle věku nebo pohlaví. „Někteří naši dárci mají velmi jasnou představu, koho chtějí podporovat. Pro ně je možnost výběru zásadní. Jiní naopak nechávají výběr na koordinátorech. Letos poprvé v tomto procesu zapojíme do hry i samotné děti. Ve světě už to takhle funguje několik let,“ uzavírá Vojtěch Homolka z královéhradecké Diecézní charity.

Bližší informace o „Adopci naruby“ a jak se zapojit najdete zde.



Další zprávy

Z diecéze

Pardubičtí připravují obnovu liturgického prostoru ve sv. Bartoloměji

Pardubický arciděkanský kostel sv. Bartoloměje čeká rozsáhlá oprava.
Z diecéze

Návštěva u sester vincentek

Jeden den z mezinárodní novény byl odvysílán z Mendryky.
Z diecéze

Evangelizační kurz 2024/2025

Pod záštitou Biskupství královéhradeckého, ve spolupráci s Nadačním fondem Credo.