Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Adopce naruby - novinka Diecézní charity


Z diecéze
Datum:

Děti si vyberou svého adoptivního dárce samy.

Diecézní charita Hradec Králové spouští novinku „Adopce naruby“, která dá šanci na vzdělání a lepší život dalším dětem z chudých indických rodin. Tentokrát si potřebné děti samy podle fotky vyberou svého dárce, který je bude na dálku podporovat ve studiu. Jde o inovaci oblíbeného projektu Adopce na dálku, který už pomáhá tisícům znevýhodněných indických dětí získat vzdělání a lepší práci. Zájemci o „Adopci naruby“ se mohou přihlásit do konce letošního července.

„Projekt Adopce na dálku má pro zapojené děti a jejich rodiny řadu výhod. Představuje naději na lepší život. Každý rok se proto snažíme dát příležitost co nejvíce novým dětem. Jako Charita si moc přejeme, aby všechny děti měly stejnou šanci. Možnost vybrat si svého dárce pomůže hlavně školákům, kteří by na své zapojení jinak museli čekat o něco déle než ostatní,“ říká ředitelka královéhradecké Diecézní charity Anna Maclová.

„Nové metodě propojení dárců s indickými školáky říkáme ‚Adopce naruby‘, protože dárci budou čekat, které dítě si je vybere. Jakmile se přihlásí dostatečný počet zájemců, ukážou naši indičtí koordinátoři jejich fotografie dětem čekajícím na podporu. Dárci se mohou těšit na snímek školáka držícího jejich fotku. Ve světě si děti tímto způsobem vybraly už tisíce dárců,“ vysvětluje vedoucí projektu Adopce na dálku Vojtěch Homolka.

Více informací o „Adopci naruby“ a jak se zapojit najdete na webu www.adopce.hk.caritas.cz.

Dlouhodobá podpora dárců má smysl. Z podpořených dětí se v řadě případů stávají učitelé, zdravotní sestry, účetní nebo strojní inženýři. Dnes jsou z nich sebevědomí lidé, kteří se dokážou postarat o svoje rodiny a jsou přínosem pro celou indickou společnost. Mnozí z nich z vděčnosti za šanci, kterou dostali, podporují jiné děti z těch nejnuznějších poměrů a pokračují ve štafetě dobra. Zapojte se i vy! Děkujeme vám!

Více také na www.hk.caritas.cz a na facebooku.



Další zprávy

Z diecéze

Svatovavřinecká pouť na Sněžku

Přidejte se k poutníkům, kteří v den svátku sv. Vavřince vystoupají na nejvyšší českou horu.
Z diecéze, Česko

S biskupem Janem na pouť do Jablonného v Podještědí

Vydejte se na tradiční pouť za nemocné a za rodiny.
Z diecéze

Rok české hudby a barokní Litomyšl

Litomyšlské dny barokní tradice pod záštitou České biskupské konference.