Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Dobročinná kampaň Charity pomáhá dětem v nouzi


Z diecéze
Datum:

V Královéhradecké diecézi tak můžete pomoci třem projektům.

Dobročinná kampaň „Daránek pomáhá dětem v nouzi“, kterou pořádá Charita Česká republika u příležitosti Mezinárodního dne dětí, pomůže zejména nejmenším a nejzranitelnějším dětem. V královéhradecké diecézi bude z výtěžku této sbírky podpořena Šipka - sociálně aktivizační služba pro rodiny s dětmi, Charitní domov pro matky s dětmi a Nízkoprahový klub Sešlost v Humpolci, které provozuje Oblastní charita Havlíčkův Brod.

Pomozte, prosím, vyplnit dětské sny, zejména tam, kde bývá bytem nouze a hrozí strádání. Do sbírky Daránek dětem lze přispět na účet 44665522/0800 u České spořitelny, VS 91195 v době od 23. května do 30. června 2024. Darovat je možné i QR platbou nebo online na www.daranek.cz.

Když při darování online vyberete účel „Oblastní charita Havlíčkův Brod“, podpoříte přímo Šipku – sociálně aktivizační službu pro matky s dětmi, Charitní domov pro matky s dětmi a Nízkoprahový klub Sešlost v Humpolci.

Děti by si přály, aby jim Daránek přinesl tablety do Šipky pro vzdělávací aktivity, volnočasové vybavení do Nízkoprahového klubu Sešlost a v Charitním domově pro matky s dětmi zase potřebují zabezpečit zábradlí na schodišti pro malé děti.

Představujeme příběh paní Hany, jedné z klientek služby Šipka havlíčkobrodské Charity, která je matkou samoživitelkou čtyř chlapců ve věku 10 až 15 let. Rodina zažila těžké chvíle, včetně domácího násilí ze strany otce. Matka se snaží zajistit svým synům vše potřebné, ale kvůli omezeným finančním možnostem a obtížím chlapců, jako je ADHD, není schopna zajistit potřebné technologie pro jejich vzdělávání.

Co rodina potřebuje?

  • Tablety na zvládání školních úkolů
  • Přístup k online vzdělávacím nástrojům
  • Podporu a edukaci v používání technologií

Proč je to důležité? Bez těchto technologií jsou chlapci často pozadu ve škole a dostávají špatná hodnocení. Pomozme jim mít stejné šance jako ostatní děti!

Jak můžete pomoci? Přispějte do charitní sbírky Daránek a pomozte dětem ze Šipky Havlíčkův Brod získat tablety, které jim usnadní školní život. I malý příspěvek může znamenat velký rozdíl! 

Podpořte Oblastní charitu Havlíčkův Brod a darujte na: https://www.daranek.cz/#daruji

Děkujeme.


Další zprávy

Z diecéze

Formační setkání seminaristů

Společné dny již tradičně prožili seminaristé se svými diecézními představenými.
Z Vatikánu, Apoštolát modlitby

Apoštolát modlitby - červenec

Přidejte se svými modlitbami ke Světovému apoštolátu modliteb.
Z diecéze

Broumovsko s otevřenými kostely

Krásu broumovského výběžku můžete vnímat i mezi chladivými zdmi souboru broumovských kostelů, které jsou připraveny pro návštěvy turistů.