Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Dotkni se nebe


Z diecéze , Česko
Datum:

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.

Prodloužený víkend 18. - 21. října bude na Hoře Matky Boží v Králíkách ve znamení Pouti rodičů, kteří přišli o dítě. Akce s přídomkem „Dotkni se nebe“ je určená pro všechny rodiče a další blízké dětí, které zemřely v průběhu těhotenství nebo těsně po něm. Letos proběhne již poosmé.

„Ztráta dítěte, nebo dokonce často opakovaná ztráta dítěte je obrovská rána, člověk přichází o budoucnost, o naději, o pevnou půdu pod nohama, má zranění skrz na skrz celou svojí existencí… těla, duše i ducha. Velice často taková ztráta, která jde až na dřeň bytosti, otřese světonázorem člověka, u věřícího nemusí, ale může přijít krize víry, zranění vztahu s Bohem,“ stojí v anotaci akce na webu www.osirelymrodicum.cz, kde je možné se na akci přihlásit. Na letošním ročníku se kromě stávajícího týmu podílí také Oblastní Charita Chrudim.

Poutníky čeká sdílení i ztišení, svátosti i společenství, chvály a přímluvná modlitba, přednášky či svědectví. Obnovu povede římskokatolický kněz Josef Hubálek. Na místě budou přítomni i další pomáhající, kteří budou k dispozici pro svátost smíření, duchovní i terapeutické rozhovory.

„Pouť rodičů pořádáme s manželem od roku 2017. Původně jsme se pro ni rozhodli, protože jsme sami cítili tu potřebu. V krátkém období jsme přišli o pět dětí a chtěli jsme poskytnout podobnou příležitost věnovat se své bolesti i dalším rodinám, které prožívají něco podobného,“ vysvětluje zakladatelka akce Petra Kolčavová a doplňuje:

„Poutě rodičů jsou výjimečné především jedinečným společenstvím, které se každoročně vytváří. Rodiny, které procházely akutní ztrátou se vracejí i v dalších letech sdílet jak se jim daří v dalším životě a mohou tak být nadějí pro ty, kteří jsou momentálně na dně. Název, který jsme akci dali, „Dotkni se nebe“ chápeme na dvou rovinách – na pouti se nebe dotýká nás skrze uzdravení a požehnání a také my se dotýkáme nebe a tak trochu i našich dětí, které tam máme. Třeba jen tím, že tam o nich můžeme mluvit.“

Hlídání dětí po čas obnovy je zajištěno. Přihlásit se na pouť je možné ve formuláři: https://forms.gle/4JMqubsctTD6mePq9 nebo na webu www.osirelymrodicum.cz.

 


Další zprávy

Z diecéze

Podzimní oslavy Dne Charity

Charita nabídne program pro všechny generace.
Z diecéze

Poutní dům na Hoře Matky Boží hledá kuchaře

Možná právě vy můžete spoluvytvářet pro tisíce poutníků zázemí.
Z diecéze

Společná příprava na biřmování u salesiánek

Pro zájemce o biřmování nabízí řeholnice přípravná setkávání v Hradci Králové.