Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Putování za sv. Jakubem


Z diecéze
Datum:

Senioři z královéhradecké diecéze se vydali do Santiaga de Compostela.

 

Už potřetí se senioři z královéhradecké diecéze vydali do Santiaga de Compostela. Tentokrát zvolili francouzskou cestu malebnou Galícií. Sbírali razítka do průkazu poutníka zvaného credenciál, pořídili si typickou svatojakubskou mušli a s poutníky z celého světa se zdravili typickým „buen camino!“.

„Uvítala jsem, že DCS pro nás tuto pouť zorganizovalo, bylo to naše přání,“ uvedla jedna z účastnic Anna Pavlová. „Ocenila jsem možnost putovat kratší trasou a vlastním tempem. Moc jsem si to užila. Také jsem uvítala komfortnější formu ubytování a autobus během trasy. Díky tomu jsme nemuseli nosit velká zavazadla, což byla nesporná výhody. K tomu krásné společenství a nezapomenutelný duchovní prožitek u hrobu sv. Jakuba.“

Jaroslava Straková šla camino už popáté: „Camino Francés je pro mě srdeční záležitost. Když člověk začne jednou putovat, začne být na té cestě závislý. Manžel chtěl jít se mnou, aby věděl, proč pořád chodím. Letos se nám podařilo, že jsme mohli cestu absolvovat spolu. Nejvíc mne oslovilo setkání s poutníky, samotná cesta, klid … Člověk si přehodnotí věci v sobě a po skončení pouti může s čistou hlavou a s čistým srdcem putovat dál životem.“

Putování předcházela návštěva Lurd. Večerní mezinárodní modlitba růžence u jeskyně Zjevení, druhý den mše svatá, prohlídka areálu, včetně podzemní baziliky Pia X. Tečkou za poutí byla návštěva druhého největšího portugalského města Porta.

Krátce po návratu domů se senioři vydali na už čtvrtou etapu Putování za mír po východočeské svatojakubské cestě, směřující z Police nad Metují do Hronova.

Není jistě bez zajímavosti, že na více než desetikilometrovou trasu se vyrazil společně s dalšími 91tiletý Ing. Vladimír Novotný z Hradce Králové. Krajinou Náchodska se za skvělého počasí vydalo 25 poutníků z mnoha koutů diecéze.

Další etapa Putování za mír po východočeské svatojakubské cestě je v plánu ještě tento rok. Pozvánka bude zveřejněna na www.simeon.cz.



Další zprávy

Z diecéze

Formační setkání seminaristů

Společné dny již tradičně prožili seminaristé se svými diecézními představenými.
Z Vatikánu, Apoštolát modlitby

Apoštolát modlitby - červenec

Přidejte se svými modlitbami ke Světovému apoštolátu modliteb.
Z diecéze

Broumovsko s otevřenými kostely

Krásu broumovského výběžku můžete vnímat i mezi chladivými zdmi souboru broumovských kostelů, které jsou připraveny pro návštěvy turistů.